Pridať recept

Marinované kuracie prsia na grile

10
porcií
25
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

750 g
kuracie prsia

Marináda

2 strúčiky
cesnaku
rasca mletá, korenie čierne mleté, oregano sušené drvené, soľ
2 PL
citrónová šťava
100 ml
olivový olej

Cesnakový dip

1 téglik
jogurt biely
5 PL
kyslá smotana
korenie čierne mleté, tymian čerstvý , soľ

postup

Chutný obed.

1.

Kuracie prsia umyjeme, odblaníme a nakrájame na tenšie steaky. Povrch viackrát narežeme, aby sa plátky dobre roztvorili.

 
2.

Príprava marinády: Do širšej misky nalejeme olej, pridáme koreniny, bylinky, prepasírovaný cesnak, osolíme podľa chuti a na záver pokvapkáme citrónovou šťavou. Premiešame a necháme chvíľu odstáť.

3.

Potom kuracie prsia naukladáme do marinády a odložíme na noc do chladničky.

4.

Príprava cesnakového dipu: Smotanu vymiešame s jogurtom, pridáme prepasírovaný cesnak, korenie, nasekaný čerstvý tymián a osolíme podľa chuti.

5.

Marinované kuracie prsia dáme na rozpálený gril či panvicu na grilovanie a opekáme z oboch strán dozlatista cca 8-12 minút. V kontaktom grile som grilovala podľa zvoleného programu pre daný druh mäsa.

6.

Podávame s pečenými zemiakmi, cesnakovým dipom a čerstvou zeleninou. Dobrú chuť!

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
deraTTizator
5.7.2021 10:34 | |
+4 -0
hehe...cesnakový dip bez cesnaku...