Pridať recept

FOTORECEPT: Pohánková kaša s jogurtom a ovocím

2
porcie
15
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

100 g
pohánka lúpaná
200 ml
mlieko
1 PL
med
1 štipka
soľ
orechy
ovocie
biely jogurt

postup

Pohánka bola pôvodne potravina chudobných, dnes je to jedna z uznávaných najzdravších potravín. Pohánka obsahuje minerálne látky ako horčík, zinok, železo, vápnik, fosfor a draslík, vitamíny B1, B2, E, C a vitamín P - rutín. Posilňuje imunitu, má priaznivý vplyv na srdce, pečeň, cievy a tráviace orgány. Je bezlepková, je bohatá na vlákninu, je veľmi vhodná pre diabetikov aj pri chudnutí. Dá sa pripraviť na slano aj na sladko.

1.

Pohánku dobre opláchneme na sitku pod tečúcou vodou. Pridáme mlieko, lyžicu medu a štipku soli. Za stáleho miešania privedieme do varu a za občasného miešania varíme asi 10 minút. Odstavíme, prikryjeme a necháme dôjsť.

Pohánková kaša s jogurtom a ovocím
Pohánková kaša s jogurtom a ovocím
Zdroj: evauhlik
 
2.

Hotovú kašu preložíme do misky, pridáme biely jogurt, posypeme orechami a ovocím. Pridať môžete ale čokoľvek čo máte doma a načo máte chuť.

Pohánková kaša s jogurtom a ovocím
Pohánková kaša s jogurtom a ovocím
Zdroj: evauhlik
3.

Ak si kašu naložíte do zatváracieho pohára môžete si ju vziať do práce alebo na výlet.

Pohánková kaša s jogurtom a ovocím
Pohánková kaša s jogurtom a ovocím
Zdroj: evauhlik
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať