Pridať recept

Domáca pizza s bryndzou

2
porcie
40
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Na tvarohové cesto

200 g
tvaroh odtučnený jemný
60 g
múka celozrnná špaldová jemne mletá
2 ks
bielok vaječný
soľ, korenie čierne mleté

Na paradajkový základ

115 g
paradajkové pyré (pretlak)
2 PL
olej olivový
2 strúčiky
cesnaku

Na oblohu

zelenina (paradajky, šampiňóny, cibuľa ...), šunka
bryndza ovčia 100%
2 PL
smotana kyslá

postup

Domáca pizza z tvarohového cesta z celozrnnej špaldovej múky. Obložená šampiňónmi, paradajkami, šunkou a kôpkami bryndze. Netradičná, ale chutná.

1.

Cesto: Do misky dáme preosiatu múku, pridáme tvaroh, bielky, štipku čierneho korenia, soľ podľa chuti a dohladka vymiešame.

 
2.

Paradajkový základ: Paradajkové pyré alebo pretlak vymiešame s olivovým olejom a pretlačeným cesnakom. Osolíme, okoreníme a odložíme bokom.

3.

Obloha: Šampiňóny, paradajky a cibuľu pokrájame na prúžky. Bryndzu vymiešame s kyslou smotanou. Šunku nakrájame na trojuholníky.

4.

Formy na pizzu vyložíme papierom na pečenie. Na papier v tenkej vrstve rozotrieme cesto, okraje po celom obvode potrieme olivovým olejom vymiešaným s pretlačeným cesnakom. Potom natrieme paradajkový základ, poukladáme zeleninovú oblohu a kôpky bryndze vymiešanej s kyslou smotanou.

5.

Pečieme v rúre vyhriatej na teplotu 180 °C približne 30 minút. Prajem dobrú chuť!

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Pizza cesto
TOP 3 cestá na pizzu
Zistite, ktoré cesto je ten najlepší odrazový mostík k dokonalému kúsku pizze.
Pizza napoletana
Pizza - po stopách minulosti
Ak spomenieme taliansku kuchyňu, každého hneď napadne pizza. Pizzu môžeme pripraviť na tisícky spôsobov,...
Špenát je super! Zelená nátierka pre vaše zdravie
Špenát vykupujem na trhoch vo veľkom. Čerstvé listy chrúmem k polievkam, k obedu len tak. Tuhá a krásna...
Vajicko bryndza natierka s ligurcekom
Skvelá raňajková nátierka z bryndze a vajíčka od Henriety
Tentokrát pre vás Henrieta pripravila výbornú zdravú nátierku z bryndze a vajíčka.
Videorecept: Chrumkavá cuketová pizza
3x zdravá a ľahká pizza bez múky
Už nemusíte mať výčitky, keď zjete celú pizzu na posedenie.
Talianska kuchyna2
Talianska kuchyňa, história pizze a delenie cestovín
Talianska kuchyňa je národná kuchyňa Talianska, ktorou sa inšpirovalo mnoho daľších krajín. Využíva rôzne...