Pridať recept

Makovo-slivkové rožky bez kysnutia

8
porcií
90
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

250 g
palmarín
400 g
hladká múka
1 PL
ocot
250 ml
kyslá smotana
soľ

Plnka

slivkový lekvár
mletý mak
Sušenė brusnice
rum

Na potretie

1 ks
vajce
mletý cukor zmiešaný s vanilkovým cukrom na posypanie

postup

Rýchle rožky skvelé k rannej káve. 

1.

Prísady na cesto riadne spolu vypracujeme, zabalíme do fólie a necháme v chladničke do druhého dňa. 

 
2.

Potom na pomúčenej doske na tenšie vyvaľkáme, nie viac ako 2-3 mm a radieľkom vykrajujeme obdĺžniky cca 5x7 cm, ako kto chce veľké.

3.

Do stredu z plnky dáme taký valček, preložíme a vytvarujeme rožteky, tie dáme na plech s papierom.

4.

Potrieme rozšľahaným vajcom a dáme do vyhriatej rúry na 200 st.C piecť na asi 20-25 minút

5.

Upečené hneď posýpeme cukrom + vanilkový cukor. 

6.

Tieto rožteky sú ako z lístkového cesta, jemné, veľmi chutné. Skvelé ku káve na raňajky.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať