Makovo-slivkové rožky bez kysnutia
8
porcií
90
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
250
g
palmarín
400
g
hladká múka
1
PL
ocot
250
ml
kyslá smotana
soľ
Plnka
slivkový lekvár
mletý mak
Sušenė brusnice
rum
Na potretie
1
ks
vajce
mletý cukor zmiešaný s vanilkovým cukrom na posypanie
postup
Rýchle rožky skvelé k rannej káve.
1.
Prísady na cesto riadne spolu vypracujeme, zabalíme do fólie a necháme v chladničke do druhého dňa.
2.
Potom na pomúčenej doske na tenšie vyvaľkáme, nie viac ako 2-3 mm a radieľkom vykrajujeme obdĺžniky cca 5x7 cm, ako kto chce veľké.
3.
Do stredu z plnky dáme taký valček, preložíme a vytvarujeme rožteky, tie dáme na plech s papierom.
4.
Potrieme rozšľahaným vajcom a dáme do vyhriatej rúry na 200 st.C piecť na asi 20-25 minút.
5.
Upečené hneď posýpeme cukrom + vanilkový cukor.
6.
Tieto rožteky sú ako z lístkového cesta, jemné, veľmi chutné. Skvelé ku káve na raňajky.
Podobné recepty
Už nikdy vám neprasknú! Toto tajomstvo poznajú iba skúsení kuchári, urobte grilované klobásy bez prasklín, krásne chrumkavé a vždy chutné
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Valina
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.