Pikantný hovädzí guláš s čili
6
porcií
150
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
2
PL
olej
1
kg
hovädzia falošná sviečková (zo stehna)
2
ks
veľka cibuľa
4
strúčiky
cesnaku
1
ks
kápia
1
ks
biela paprika
2
ks
čili paprička
300
g
pasírované paradajky
1
liter
hovädzí vývar
podľa chuti
soľ, mleté čierne korenie, sladká mletá paprika
postup
Naozaj štipľavý gulášik, ktorý využíva papriku naplno – mletú, čerstvú i čili.
1.
Hovädzie pokrájame na väčšie kocky.
2.
V hrnci rozpálime olej a opražíme na ňom mäsko, kým sa nezatiahne.
3.
Pridáme soľ, korenie, nasekanú cibuľku s prelisovaným cesnakom, na plátky pokrájanú papriku a kapiu a všetko spolu opekáme pár minút.
4.
Potom pridáme nasekané čili papričky, pasírované paradajky a prilejeme vývar toľko, aby nebolo mäso úplne pod hladinou.
5.
Znížime plameň na minimum a všetko spolu varíme , kým mäso nezmäkne. Počas varenia postupne prilievame vývar.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.