Hrianky so stredomorskou nátierkou
2
porcie
10
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
Nátierka:
1
téglik
jogurt grécky biely hustý (140 g)
2
ks
paradajka mäsitá veľká (zrelá)
olivový olej (pár kvapiek)
1
strúčik
cesnaku
soľ, korenie čierne mleté (podľa chuti)
bazalka čerstvá
Ešte potrebujeme:
3
ks
celozrnný chlieb (krajce)
olej olivový na opraženie hrianok (pár kvapiek)
2
strúčiky
cesnak na potretie hrianok
postup
Pochúťka, ktorá zmizne hneď zo stola.
1.
Nátierka: V miske vymiešame jogurt s pár kvapkami kvalitného olivového oleja a pretlačeným strúčikom cesnaku, pridáme nadrobno nasekané paradajky, natrhané lístky čerstvej bazalky, osolíme, okoreníme podľa chuti a premiešame.
2.
Panvicu natrieme veľmi jemne olivovým olejom a napoly prekrojené krajce chleba opražíme z oboch strán do zlatohneda.
3.
Na cesnakom potreté chrumkavé hrianky navrstvíme nátierku, ktorú si môžeme pripraviť aj deň vopred. Výborný tip na raňajky. Dobrú chuť!
Podobné recepty
Od detstva mám blok, keď vidím rascovú polievku s vajíčkom, hovorí šéfkuchár Martin Novák otvorene. Rád má však túto klasiku (rozhovor)
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
sedita123123
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.