Pizzové mafiny
ingrediencie
postup
Tento receptík robím už pár rokov a je obľúbený v celej našej rodine. Prvý raz ho pripravila starká pre vnúčatá a odvtedy ho robím pravidelne aj ja.. výborná večera, alebo pochúťka pre hostí.
V nádobe rozbijeme 4 celé vajcia, pridáme soľ a premiešame.
K tomu dodáme kyslú smotanu, olej , 1Pl kečupu a 1kl oregana a zmiešame mixérom.
V osobitnej nádobe spojíme obe múky s práškom do pečiva, následne pridáme k tekutej hmote a dobre zamiešame mixérom. Do tejto zmesi nakoniec pridáme nakrájanú šunku a nastrúhaný syr. Lyžicou ešte zamiešame.
Papierové košíčky poukladáme do mafinovej formy a plníme lyžicou (pozor, ešte narastú).
Pečieme na 180°C 20-25 minút, potom vyberieme a potrieme kečupom, posypeme syrom a oreganom a vrátime do rúry na 10 min.
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.