Krémové tekvicovo - cuketové rizoto
4
porcie
40
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
200
g
jazmínová ryža
1
ks
cuketa (menšia)
1
ks
menšie hokkaido
1
ks
cibuľa
1
strúčik
cesnaku
soľ, korenie
zeleninový vývar
maslo
postup
Krásne krémové, jesenné rizoto...
1.
Ryžu si uvaríme štandardným spôsobom.
2.
Nakrájame si cibuľku a cesnak a opražíme na kocke masla do zlatista. Pridáme do opraženej cibuľky na kocky nakrájanú cuketu a hokkaido.
3.
Chvíľu opražíme na masle. Podlejeme vývarom a chvíľu podusíme.
4.
Pridáme do tejto zmesi ryžu, premiešame a prilievame vývar (najlepšie keď bude vývar horúci, aby sa nepredĺžila dĺžka varenia), za stáleho premiešavania, aby bolo rizoto krásne krémové.
5.
Nakoniec pridáme ešte maslo a môžeme aj nastrúhať do zmesi syr. Dobrú chuť!
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Dendyis_d
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.