FOTORECEPT: Krehký mrveničkový jablčník
12
porcií
75
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
500
g
hladká múka (ideálne T650)
200
g
Hera (maslo)
2
ks
vajcia
200
g
cukor práškový
1
balíček
kypriaci prášok
1
kg
jablká
Vanilkový cukor, cukor, hrozienka, škorica mletá
postup
Moja babka aj mama často piekla krehký jablkový koláč. Pečiem ho aj ja, presne podľa ich receptu. Chutí celej rodine a vždy si na ne spomeniem. Tentokrát som upiekla tento koláč vo forme mrveničkového koláča. Vyšiel krásne. Dobrú chuť.
2.
Odšťavovala som jablká, tak dreň, čo mi ostala, som využila na plnku. Pridala som aj strúhané jablká, cukor, vanilkový cukor, hrozienka a škoricu.Premiešaním mi vznikla šťavnatá plnka.
3.
Na pečenie som použila rajnicu o priemere 28cm. Polovicu mrveničky nasypem na spodok rajnice.
5.
Všetko zasypem ostatnou mrveničku. Na vrch dáme kúsky masla.
6.
Pečieme cca 45 minút pri teplote 180 stupňov.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
dorisa
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.