Pridať recept

Francúzsky krémeš

20
porcií
40
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

2 ks
chladené lístkové cesto (1 balenie)
4 hrnčeky
voda pitná
30 dkg
kryštálový cukor
3 balíčky
Premium Zlatý klas s prírodnou vanilkou
2 balíčky
vanilkový cukor s bourbon vanilkou
5 ks
bielky
2 ks
smotana na šľahanie (33%, vychladená)
1 balíček
smeta-fix
1 ks
čokoláda na varenie
1 plátok
rastlinný tuk (Cera)

postup

Francúzsky krémeš nám často robievala starká a nikdy som lepší nejedla, stará mama má dnes 84rokov, piecť už síce dávno prestala, ale recept som "zdedila" ja. Je to vpodstate rýchly zákusok a výborný, vždy zaň dostanem pochvalu🙂

1.

Dať upiecť cesto podľa návodu na obale, nezabudnite si ho popichať vidličkou

 
2.

3 hrnčeky vody a 15dkg cukru dáme zvariť, vo zvyšnom 1hrnčeku vody rozmiešame 3 zlaté klasy a 2 vanilkové cukry, uvaríme z toho hustý puding. Necháme trochu vychladnuť.

3.

Z 5bielok a 15dkg cukru vyšľaháme tuhý sneh a pridáme ho ešte do teplého (nie horúceho)pudingu zo zlatého klasu a vymiešame.

4.

Nakoniec si vyšľaháme smotany so stužovačmi

5.

Na spodné cesto natrieme najskôr plnku z pudingu, na to šľahačku, vrchné cesto si narežeme na štvorčeky, polejeme čokoládou na varenie rozpustenou s trochou tuku a necháme stuhnuť. Dobrú chuť!

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Krémeš z lístkového cesta
Najlepšie recepty na dokonalý krémeš bez čakania: Takto vám už plnka NIKDY nevytečie a vždy sa podarí nakrájať, tieto finty si zapíšte!
Hľadáte inšpiráciu, čo cez víkend upiecť alebo vás len prepadla chuť na sladké? Máme pre vás úžasné...
Fantastické medové rezy
Vianočná bleskovka, žiadne vaľkanie! Tento recept na medový krémeš priniesla kamarátka z Maďarska a nemá chybu!
Prinášame tradičný recept na medový krémeš priamo od našich južných susedov. Výborný koláč, ktorý...
Juhoslovanský krémeš
Juhoslovanský krémeš: Dokonalé splynutie orechového cesta a pudingového krému
Krémeše existujú v rôznych podobách. Tento je skutočne krásny a navyše v sebe ukrýva delikátny orechový korpus.
Jablkovo-orechový krémeš z lístkového cesta
Ohromný jablkovo-orechový krémeš z lístkového cesta, oveľa lepší ako klasický! VIDEORECEPT
Výborný jablkovo-orechový krémeš, ktorý schová do vrecka aj ten tradičný.
TOP 10 krémových zákuskov
TOP 10 krémových zákuskov (nielen) na blížiace sa sviatky
Vybrali sme desať najlepších dezertov za posledný mesiac, ktoré vás celkom určite inšpirujú a nadchnú.