Mriežkovaný koláč
40
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
ks
palmarín
5
dkg
maslo
1
ks
prášok do pečiva
23
dkg
práškový cukor
1
balíček
vanilínový cukor
trochu ostrúhanej citrónovej kôry
1
ks
vajce
1
ks
vaječný žĺtok
3
PL
šľahačková smotana
550
g
polohrubá múka
1
PL
kakao
1
pohár
marhuľový džem
postup
1.
Palmarin, maslo, polohrubú múku, prášok do pečiva, práškový cukor, vanilínový cukor a citrónovú kôru dáme do väčšej nádoby. Všetko spolu rozmrvíme a zhnetieme cesto s pridaním celého vajca, žĺtku a smotany.
2.
Cesto rozdelíme na 2 časti. Do menšej časti pridáme kakao. Biele cesto rozvaľkáme, dáme na vymastený a pomúčený plech. Cesto následne potrieme džemom.
3.
Tmavé cesto postupne vyformujeme na šúľky a ukladáme na džem aby sme vytvorili mrežovanie. Pečieme na 180°C kým sa cesto nesfarbi.
Podobné recepty
Toto je dôvod, prečo je moje mäso vždy tak lahodné a jemné ako masielko! Do marinády dajte túto surovinu navyše
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.