Pridať recept

Šišky

30
porcií
90
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1 kg
hladkej múky
50 g
droždie
50 g
masla
50 g
kryštálový cukor
600 g
mlieka
2 PL
rumu
3 ks
vajcia
olej na vyprážanie

postup

Tradičné šisky...

1.

Múku preosejeme, pripravíme si kvások. Kvasok si pripravime s trochu vlazneho mlieka, drozdie a trochou kryst. cukru.

 
2.

Keď vykysne pridáme zbytok cukru, maslo, rum, žĺtky, bielky vyšľaháme vidličkou a pridávame vlažné mlieko podľa potreby.

3.

Vypracujeme vláčne, nie veľmi husté cesto a necháme vykysnúť na teplom mieste. Na doske si cesto rozvaľkáme na hrúbku 1 - 2 cm a povykrajujeme okrúhlou formičkou. Necháme vykysnúť.

4.

Keď trošku podkysnú vkladáme ich do rozpáleného oleja. Hotové šišky ukladáme na papierové obrúsky. Ešte teplé obaľujeme v zmesi práškového a vanilkového cukru.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Jemné ako obláčik a bez pripálenia! Túto surovinu pridajte do oleja a šišky sa vám už nikdy nepripália
Jemné ako obláčik a bez pripálenia! Túto surovinu pridajte do oleja a šišky sa vám už nikdy nepripália
Ako vyprážať šišky aby neboli surové, pripálené a vyšli vždy dokonale? Do oleja pridajte túto surovinu!
Už ani omrvinka nazmar! Čo robiť so starými šiškami? Budú chutiť lepšie ako čerstvé!
Už ani omrvinka nazmar! Čo robiť so starými šiškami? Budú chutiť lepšie ako čerstvé
Šišky chutia najlepšie čerstvé, ale čo ak sme ich pripravili veľa a nestihli sa spotrebovať? Máme riešenie!
Rezance s makom
Popolcová streda: Fašiangy končia a začína pôst. Tušíte, prečo sa kedysi jedli bezmäsité jedlá? Zvyky a tradície približuje etnologička (rozhovor)
Končia sa bujaré oslavy a začína sa obdobie veľkého kresťanského pôstu. Mastné jedlá vystriedajú...
Čo môžete jesť na Popolcovú stredu? Pozrite si naše recepty
Čo môžete jesť na Popolcovú stredu? Pozrite si naše recepty
Popolcová streda tento rok pripadá na 14. februára. Ako ste si určite všimli, je to deň svätého Valentína. V...
Huspenina
Sviatočná veľkonočná HUSPENINA: Toto je najväčšia prírodná zásobáreň kolagénu a perfektná pochúťka! Viete, ako ju pripraviť?
Milovaná i zatracovaná huspenina, ale u nás tento rok rozhodne chýbať nebude. Ak ste sa ju rozhodli vyskúšať aj...