Čokoládový koláč
20
porcií
55
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
8
ks
vajce
180
g
práškový cukor
160
g
vlašské orechy (mleté)
50
g
strúhanka
1/2
ks
prášok do pečiva
3
tégliky
33% šľahačková smotana
250
g
čokoláda na varenie
postup
Koláčik je vhodný na akúkoľvek príležitosť, nakoľko jeho chuť je famózna.
1.
Deň vopred si pripravíme plnku. Šľahačku a čokoládu za stáleho miešania privedieme do varu, necháme vychladnúť a odložíme do chladničky.
2.
Na druhý deň si vychladnutú zmes vyšľaháme na penu a natrieme na korpus, ktorý pripravíme takto: žĺtka vyšľaháme s cukrom, pridáme orechy, preosiatu strúhanku a prášok do pečiva. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a zľahka ho primiešame do cesta.
3.
Cesto vylejeme na vymastený a polohrubou múkou vysypaný plech a pečieme cca 20-30min pri teplote 160°C. V závere na plnku môžme nastrúhať čokoládu.
4.
Dobrú chuť!
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.