Neodolateľný francúzsky krémeš
ingrediencie
Krém
Pena
postup
Všetci milujeme krémeše.
Ako prvé pripravíme cesto. Dobre vyšľaháme vaječné žĺtka s cukrom. Zmiešame suché prísady a postupne primiešame k vyšľahaným žĺtkam. Poriadne premiešame. Nalejeme cesto do vymasteného plechu a necháme piecť pri teplote 180°C približne 20-25 min. Necháme vychladnúť.
Krém: Nad parou varíme vaječné žĺtka s vanilkovým cukrom, múkou a mliekom, kým nevznikne hustý krém. Maslo s práškovým cukrom vyšľaháme a postupne pridáme k vychladnutému krému. Následne rozotrieme krém na vychladnuté cesto.
Pena: Vaječné bielka s vanilkovým a kryštálovým cukrom vyšľaháme nad parou. Penu nanesieme ako poslednú vrstvu, keď už aj krém vychladol. Ako dekoráciu môžeme na vrch nastrúhať čokoládu. Dáme schladiť na chvíľku.
Odporúčam zákusky pripraviť o deň skôr. Ak sa nedá, tak nechať aspoň na pár hodín odstáť. Následne môžeme servírovať. Neprekvapme sa, ak sa rýchlo zjedia :)
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.