Francúzske zemiaky s mletým mäsom
70
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
kg
zemiaky
1
ks
stredná cibuľa
2
strúčiky
cesnaku
1/2
kg
teľacie mäso
2
ks
vajce
300
ml
kyslá smotana
podľa chuti
soľ, mletá paprika, čierne korenie
postup
1.
Cibuľu nadrobno narežeme, cesnak pretlačíme a dáme dusiť na troche oleja do sklovita.
2.
Pridáme mleté teľacie mäso a dusíme spolu. Podlejeme trochou vody, okoreníme a osolíme. Keď je mäso hotové, stiahneme z platne.
3.
Zemiaky narežeme na kolieska ( 0.5 cm) osolíme a rukou v miske premiešame.
4.
Pripravíme si pekáč 30x20, dno pokvapkáme olejom a dáme vestvu zemiakov , na to vrstvu mäsa a opakujeme tak, sby sme končili zemiakmi. Dáme piecť do predhriatej rúry na 200 stupňov asi 40 minút.
5.
Následne pekáč vyberieme, a zemiaky zalejeme smotanou v ktorej sme rozmiešali vajcia. Vrátime do rúry na 20 minút.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Frommykitchendotcom
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.