Pridať recept

Cestoviny na mexický spôsob

ingrediencie

200 g
údená krkovička
1 konzerva
kukurica v náleve (bonduelle)
1 konzerva
sterilizovaná fazuľa (bonduelle, v mexickom náleve)
400 g
penne (tie farebné vyzerajú lepšie :)
100 g
strúhaný syr (parmigiano reggiano alebo Grana padano)
3 PL
pikantný kečup
1 PL
rastlinný olej
podľa chuti
soľ
1 dl
červené víno (toto je na Vás, podľa chuti)

postup

Skvelé a chutné cestoviny či už na večeru alebo obed. Pri príprave mojich receptov sa vždy niekým inšpirujem, ale jednotlivé ingrediencie dopĺňam podľa mojich chutí :)

1.

Najprv si dáme zovrieť posolenú vodu, po zovretí do nej pridáme cestoviny a necháme variť pokým nezmäknú. Doba varenia je podľa toho či ľúbite cestoviny al dente alebo skôr mäkkšie.

 
2.

Popri varení cestovín si nakrájame údenú krkovičku na menšie kúsky. Krkovičku orestujeme klasicky na troške oleja a pridáme trochu červeného vína.

3.

Krkovičku restujeme na ponvici približne 5 minút (do mierneho opečenia). Potom pridáme kukuricu a fazuľku bonduelle z konzervy. Pridáme ešte 3 lyžice pikantného kečupu.

4.

Na konci zmiešame uvarené cestoviny s mäsom, kukuricou a fazuľkou v jednej nádobe (ja používam vok). Na konci cestoviny posypeme nastrúhaným syrom, prípadne si syr ešte každý nasype podľa chuti už priamo na tanieri. :) Dobrú chuť, snáď vám cestoviny budú chutiť. :)

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Špagety
Ohrievané cestoviny ako čerstvo uvarené! S týmito trikmi opäť premeníte studené cestoviny a omáčky na horúcu delikatesu
Zvyšky včera uvarených cestovín môžu chutiť rovnako dobre, ako pri prvom servírovaní. Stačí sa len naučiť,...
Nevylievajte vodu z cestovín
Aj vy ju vylievate? 10 perfektných tipov, ako využiť vodu z cestovín, o týchto ste určite ešte nepočuli
Tušíte, na čo všetko sa dá ešte použiť voda z cestovín? Z týchto tipov budete určite prekvapení!
Talianska kuchyna2
Talianska kuchyňa, história pizze a delenie cestovín
Talianska kuchyňa je národná kuchyňa Talianska, ktorou sa inšpirovalo mnoho daľších krajín. Využíva rôzne...
Musíte cestoviny prelievať studenou vodou? Raz a navždy to objasníme!
Musíte cestoviny opláchnuť studenou vodou? Raz a navždy to objasníme!
Keď sú cestoviny uvarené, scedíme ich a potom ich zalejeme studenou vodou. Robili to tak už naše mamy a staré...
Pridajte túto surovinu do vody a cestoviny sa už nikdy nerozvaria
Pridajte túto surovinu do vody a cestoviny sa už nikdy nerozvaria
Varenie cestovín je jednou z najjednoduchších úloh v kuchyni. Aj napriek tomu sa však pravdepodobne nenájde...
close up of carbohydrate food
Zemiaky, ryža, cestoviny alebo krúpy? Dietológ raz a navždy vyrieši vašu dilemu
Sú neodmysliteľným doplnkom polievok alebo druhého chodu, ale čo bude najlepšia voľba? Dietológ si vzal...