Citrónový perník
30
porcií
60
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
500
ml
mlieko
400
g
hladká múka
150
g
kryštálový cukor
150
ml
olej
3
PL
kakao
2
ks
vajcia
1
balíček
prášok do pečiva
1
KL
škorica
1
KL
sóda bikarbóna
Plnka
600
ml
mlieko
2
balíčky
Zlatý klas
100
g
kryštálový cukor
100
g
vlašské orechy
50
ml
rum
1
balíček
vanilkový cukor
1
ks
citrón
250
g
HERA maslová
čokoláda na postriekanie plnky
postup
Výborné citrónové rezy s príchuťou perníka
1.
Vajíčka vymiešame s cukrom pridáme olej, mlieko, a múku rozmiešanú so sódou bikarbónou, škoricou, kakaom, práškom do pečiva.
2.
Riedke cesto vylejeme na papier na pečenie a pečieme vo vyhriatej rúre 30 minút pri 180-200°C. Plech 40x30 cm.
3.
Plnka: z mlieka, cukru a zlatých klasov si uvaríme hustý puding. Necháme vychladnúť. Heru vymiešame s nastrúhanou kôrou z 1 citróna, pridáme orechy, rum vanilku a vychladnutý puding.
4.
Nanesieme sa upečený a vychladnutý koláč.
5.
Plnku postriekame rozpustenou čokoládou.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Valina
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.