Pridať recept

Perníčky s rumovou glazúrou

40
porcií
65
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

500 g
múka hladká
250 g
med
100 g
trstinový cukor
2 ks
vajce
1 ČL
soda bicarbona Dr.Oetker
1/2 ČL
mletý kardamón
1/2 ČL
mletý zázvor (sušený)
1/2 ČL
mleté klinčeky
1 ČL
škorica mletá
1/2 ČL
mletý muškátový oriešok
1/2 ČL
strúhaná citrónová kôra
200 g
práškový cukor
2 PL
rum
2 PL
vlažná voda

postup

Perníčky s rumovou glazúrou Vás očaria chuťou ako z obchodu, pričom suroviny sú o niečo zdravšie ako na obale polotovaru.

1.

Med s cukrom uvaríme v malom hrnčeku tak, že miešaním a zahrievaním rozpustíme do tekutej hmoty. Pozor, nevaríme, iba zohrejeme k rozpusteniu. Pridáme vajcia, sódu bikarbónu a korenia a dobre premiešame. Nakoniec pridáme preosiatu múku a vypracujeme cesto.

 
2.

Z cesta tvarujeme guľky asi ako väčší vlašský orech, ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme asi 15 minút na 160 stupňov celzia.

Perníčky s rumovou glazúrou
Perníčky s rumovou glazúrou
Zdroj: MariaRosiera
3.

Vychladnuté perníčky ozdobíme cukrovou polevou, ktorú sme si pripravili zmiešaním práškovèho cukru s rumom a v prípade potreby trochu zriedili vodou. Polevu necháme zaschnúť.

4.

Perníčky uskladníme v nádobe- vydržia dlho (ak sa hneď do nich nepustíte), takže ich už kľudne môžete začať piecť na Vianoce. Dobrú chuť!

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať