Pridať recept

Krémeš z lístkového cesta

ingrediencie

500 g
lístkové cesto
100 g
práškový cukor
2 balíčky
vanilínový cukor
800 ml
mlieko
2 ks
źĺtok
2 balíčky
Zlatý klas
250 g
maslo
2 tégliky
smotana na šľahanie

postup

Lahodný krémový zákusok:

1.

Lístkové cesto rozdelíme na 2 časti a rozvaľkáme  Jemne popicháme vidličkou a dáme piecť do predhriatej rúry.

 
2.

Krém: v mlieku rozmiešame práškový , vanilínový cukor, zlatý klas a žĺtky. Privedieme do varu a miešame do zhustnutia. Uvarený krém necháme vychladnúť za občasného miešania.

3.

Zmäknuté maslo vyšľaháme a postupne k nemu pridávame vychladnutý krém.

4.

Na jeden upečený plát nanesieme krém, naň vyšľahanú šľahačku a prikryjeme druhým plátom cesta. Necháme stuhnúť a posypeme práškovým cukrom.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Anonymný nick
8.5.2021 22:27 | |
+5 -8
Tak toto je krémeš jak má býť. Robí ho moja mama.
Podobné články
Krémeš z lístkového cesta
Najlepšie recepty na dokonalý krémeš bez čakania: Takto vám už plnka NIKDY nevytečie a vždy sa podarí nakrájať, tieto finty si zapíšte!
Hľadáte inšpiráciu, čo cez víkend upiecť alebo vás len prepadla chuť na sladké? Máme pre vás úžasné...
Fantastické medové rezy
Vianočná bleskovka, žiadne vaľkanie! Tento recept na medový krémeš priniesla kamarátka z Maďarska a nemá chybu!
Prinášame tradičný recept na medový krémeš priamo od našich južných susedov. Výborný koláč, ktorý...
Juhoslovanský krémeš
Juhoslovanský krémeš: Dokonalé splynutie orechového cesta a pudingového krému
Krémeše existujú v rôznych podobách. Tento je skutočne krásny a navyše v sebe ukrýva delikátny orechový korpus.
Jablkovo-orechový krémeš z lístkového cesta
Ohromný jablkovo-orechový krémeš z lístkového cesta, oveľa lepší ako klasický! VIDEORECEPT
Výborný jablkovo-orechový krémeš, ktorý schová do vrecka aj ten tradičný.
TOP 10 krémových zákuskov
TOP 10 krémových zákuskov (nielen) na blížiace sa sviatky
Vybrali sme desať najlepších dezertov za posledný mesiac, ktoré vás celkom určite inšpirujú a nadchnú.