Pridať recept

Kysnuté tlačené buchty s makom

12
porcií
85
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

250 g
polohrubá múka
250 g
hladká múka (špeciál 00)
200 ml
smotana na šľahanie
2 ks
domáce vajíčka
100 g
roztopené maslo čerstvé
1 balíček
sušené droždie (7g)
2 ČL
kryštálový cukor
1 ČL
soľ

Plnka

150 g
mletý mak
hustý lekvár slivkový

Dokončenie

rozpustené maslo na potretie
práškový cukor posypanie
maslovo cukrová posýpka

postup

Jednoduchá pochúťka, ktorej sa nedá odolať. Vhodné na raňajky, olovrant či sladkú večeru.

1.

Do vlažného mlieka pridáme 1PLcukru vysypeme droždie necháme nakysnúť kvások. Do misy preosejeme múku pridáme všetky suché ingrediencie, kvások, vajíčka, rozpustené maslo, smotanu. Mixérom vymiešame cesto, ktoré dáme na teplé miesto vykysnúť aspoň 50 minút. Vykysnuté cesto preložíme na pomúčenú pracovnú dosku pomocou väčšieho pohára vykrojíme kolieska poukladáme na plech vymastený maslom. Necháme kysnúť 15 minút. Mak s lekvárom zmiešame podľa potreby. Následne menším pohárom vytlačíme priehlbinky, do ktorých dáme makovú plnku viď nižšie, foto. Rozpustené maslo asi 60 gr zmiešame s kryštál cukrom, múkou urobíme posýpku. Posypeme, boky potrieme rozpusteným maslom.

Kysnuté tlačené buchty s makom.
Kysnuté tlačené buchty s makom.
Zdroj: Olinka 58
 
2.

Rúru predhrejeme na 190 stupňov pečieme 20 minút do zlatista. Po upečení potrieme za horúca rozpusteným maslom, necháme vychladnúť.

Kysnuté tlačené buchty s makom.
Kysnuté tlačené buchty s makom.
Zdroj: Olinka 58
3.

Po vychladnutí posypeme práškovým cukrom. Dobrú chuť!

Kysnuté tlačené buchty s makom.
Kysnuté tlačené buchty s makom.
Zdroj: Olinka 58
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Valašský frgál
Vyskúšajte frgál: Okrem povestnej slivovice pripravujú na Valašsku aj tento tradičný koláč
Valašský frgál poteší všetkých milovníkov kysnutého cesta a sladkých plniek.
Cesnakovo – šunkové rolky
Cesnakovo – šunkové rolky: Zmiznú skôr, ako stihnú vychladnúť
Kysnuté cesto potreté nátierkou z masla, čerstvej pažítky a voňavého cesnaku zrolované spolu so šunkou a syrom.
Vianočné dobroty z kysnutého cesta
Vianočné dobroty z kysnutého cesta: Osvedčené recepty na sviatočné pečivo
Zavoňajú, potešia a zasýtia. Kysnuté pochúťky na sviatočný stôl.
Robíte to aj vy? Tak pozor, prečo by sa surové cesto nemalo jesť? Nejde o vajcia!
Robíte to aj vy? Tak pozor, prečo by sa surové cesto nemalo jesť? Nejde o vajcia!
A čo vy? Ochutnávate surové cesto počas vianočného pečenia? Toto je dôvod, prečo by ste tak už nemali robiť!
Poctivé moravské koláče: 15 receptov na koláčovú klasiku z Moravy
Poctivé moravské koláče: 15 receptov na koláčovú klasiku z Moravy
Voňavé kysnuté cesto, sladká plnka a bohatá posýpka sú charakteristické pre tradičné moravské koláče,...
Trojkráľový koláč
Ospevuje ho celá rodina: Trojkráľový koláč, kto nájde TOTO, bude celý rok zdravý a spokojný! Chutí fantasticky a má naozaj málo kalórií
Sviatočné obdobie s množstvom pokušení bohatých na tuk a cukor je za nami. Teraz nás ešte čaká ďalšia...