Pridať recept

Linecké koláčiky

ingrediencie

230 g
múka pšeničná hladká
70 g
múka špaldová celozrnná hladká
70 g
práškový cukor
1 balíček
vanilkový cukor
1 ČL
kypriaci prášok
1 ČL
strúhaná citrónová kôra
200 g
maslo
2 ks
źĺtok
domáci lekvár na zliepanie
práškový cukor na posypanie

postup

Tradičné vianočné pečivo.

1.

Preosiatu múku zmiešame s práškovým a vanilkovým cukrom, kypriacim práškom a citrónovou kôrou.

 
2.

Pridáme žĺtky, maslo a vymiesime cesto, ktoré rozvaľkáme na hrúbku cca 3-4 mm.

3.

Pomocou formičky vykrajujeme rovnaký počet plných tvarov, ako aj tvarov s otvormi. Ukladáme na plech vyložený papierom na pečenie.

4.

Cesto zostávajúce po vykrojení znovu premiesime, rozvaľkáme a postup opakujeme.

5.

Koláčiky pečieme v rozohriatej rúre pri teplote 170 °C cca 7-10 minút alebo podľa vlastnej rúry. Hotové sú, keď okraje začnú meniť farbu mierne do zlato-hneda.

6.

Upečené necháme vychladnúť, diely s otvormi posypeme práškovým cukrom a spojíme s plnými tvarmi natretými horúcim lekvárom. Dobrú chuť!

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať