Pridať recept

Hovädzie soté so sušenými dubákmi

ingrediencie

700 g
hovädzie mäso
1 ks
cibuľa
1/2 ks
pór
1 ks
červená paprika čerstvá
1 hrsť
hríby čerstvé alebo sušené
1 hrsť
mrazený hrášok
soľ, čierne korenie, olej

postup

Delikátne soté, ktoré sa najlepšie hodí k zemiakovej placke. Vyskúšajte!

1.

Mäso umyjeme a nakrájame na menšie kocky. Prudko opečieme na oleji. Pridáme nakrájanú cibuľu a pór. Chvíľku restujeme, ochutíme soľou a korením a podlejeme troškou vody. Dusíme približne 45 minút.

 
2.

Namočené sušené hríby a nakrájanú červenú papriku pridáme k mäsu. Dusíme do mäkka. Ak treba, podlievame vodou.

3.

Ak už je mäsko mäkké, pridáme mrazený hrášok. Dusíme kým nebudú všetky suroviny mäkké.

4.

Dobrú chuť.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať