Zemiakové placky
25
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
kg
zemiaky
soľ, čierne korenie
2
strúčiky
cesnaku
sóda bikarbóna
2
ks
vajcia
2
PL
múka
postup
Výborná večera:
1.
Zemiaky očistíme a nastrúhame. Pridáme soľ, korenie, vajcia, pretlačený cesnak, sódu bikarbónu a múku. Množstvo múky závisí aj od vodnatosti zemiakov.
2.
Všetko spolu dobre vymiešame. Hmotu naberáme lyžicou a pečieme placky z oboch strán na horúcom ohni.
3.
Hmotu naberáme lyžicou a pečieme placky z oboch strán na horúcom oleji.
Podobné recepty
Od detstva mám blok, keď vidím rascovú polievku s vajíčkom, hovorí šéfkuchár Martin Novák otvorene. Rád má však túto klasiku (rozhovor)
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.