FOTORECEPT: Losos v kôprovej omáčke
4
porcie
40
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
700
g
filet lososa
2
PL
citrónová šťava
100
ml
biele víno
100
ml
rybací vývar
soľ
Kôprová omáčka
80
g
maslo
2
PL
hladká múka
200
ml
voda
100
ml
mlieko
100
ml
smotana na šľahanie
2
PL
kôpor
postup
Rýchly, výborný obed.
1.
Filet lososa nakrájame na 2 cm pásiky, ktoré zrolujeme a prepichneme špajlou, osolíme ich a pokvapkáme citrónom.
2.
Preložíme do vymasteného pekáča, podlejeme vínom a vývarom, zakryjeme a upečieme vo vyhriatej rúre pri 170 st. 15 minút.
3.
Omáčka: Z masla a múky pripravíme svetlú zápražku, ktorú za stáleho miešania zalejeme vodou a mliekom, povaríme 15 minút, pridáme kôpor, smotanu a povaríme ešte 10 minút, dosolíme.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
eruska25
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.