Bezlepková mrkvovo-mandľová torta
12
porcií
75
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
3
ks
väčšie vajíčko
150
g
cukor (ja používam trstinový)
150
g
roztopené maslo
150
g
mleté mandle
150
g
bezlepková múka
1
PL
mletá škorica
1
PL
prášok do pečiva
5
ks
nastrúhaná mrkva
1
ks
citrón (šťava)
Plnka
250
ml
mlieko
1
balíček
vanilkový puding v prášku
3
PL
cukor
100
g
zmäknuté maslo alebo margarín
1
téglik
jemný tvaroh
Ešte potrebujeme
1
PL
pomarančový džem
postup
Na sladké maškrtenie pri kávičke...
1.
V prvom rade si vymiešame bielky na tuhý sneh.
2.
V druhej miske vymiešame cukor s maslom do peny a postupne pridame žĺtky.
3.
V miske zmiešame orechy (dala som mandle ale možu byť aj vlašské), múku (dala som kokosovú a Cake mix), prášok do pečiva a škoricu.
4.
Do tejto masy ručne jemne vmiešame mrkvu a citrónovú šťavu.
5.
Pečieme na 180 stupnoch cca 45 minut.
6.
Plnka: uvarime si z mlieka, cukru s pudingového prášku hustý puding po vychladnutí ho zmiešame s maslom a tvarohom.
7.
Vychladnutý korpus rozrežeme na poly, prvý plát natrieme pomarančovým džemom a polovicou plnky, zakryjeme druhým plátom na ktorý dáme zvyšok plnky.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.