Špenátové Gözleme ( Ispanaklı Gözleme), VIDEORECEPT
40
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
500
g
hladká múka
3
dl
voda
2
PL
biely jogurt
1
KL
soľ
1
KL
prášok do pečiva
Plnka
500
g
hrudkovitý tvaroh
200
g
Syr v slanom náleve
200
g
čerstvý špenát
125
g
maslo 82%
soľ
trochu
olej na opekanie
postup vo videu vyššie
Fantasticky chutné turecké placky plnené čerstvým špenátom v kombinácii so syrom a tvarohom.
1.
Z múky, vody, jogurtu, soli a prášku do pečiva vypracujeme polomäkké cesto, ktoré necháme 15 minút postáť.
2.
Potom cesto rozdelíme na 5 častí a každú premiesime do bochníčka. Bochníčky vyvaľkáme na tenučko do tvaru kruhu. Cesto plníme čerstvým špenátom, na ktorý rozmrvíme syr a tvaroh. Pre lepšiu chuť pridáme aj plátky masla a osolíme.
3.
Cesto poskladáme a pečieme pod pokrievkou z oboch strán v rozohriatej panvici s olejom. Počas opekania gözleme niekoľkokrát otočíme.
4.
Prajem dobrú chuť!
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Cesminaz
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.