Pridať recept

VIDEORECEPT: Jednoduchý vegánsky hroznový dezert (z 2 surovín)

7
porcií
25
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

500 ml
šťava hroznová
80 g
kukuričný škrob
farba potravinárska fialová

postup vo videu vyššie

Jednoduchý vegánsky hroznový dezert len z dvoch surovín:

1.

Ako prvé si odšťavíme cca 1 kg hrozna. Potrebujeme 500 ml šťavy (môžeme použiť aj hroznový džús).

 
2.

Šťavu rozdelíme na polovice. Jednu polovicu nalejeme do hrnca, do druhej polovice šťavy pridáme 80 g kukuričného škrobu a poriadne premiešame.

3.

Šťavu v hrnci zohrejeme, pridáme fialovú potravinársku farbu (nemusí byť) a druhú časť šťavy zmiešanej s kukuričným škrobom. Za stáleho miešania privedieme k varu, trošku povaríme a odstavíme.

4.

Zmes nalejeme do formy ľubovoľného tvaru alebo pohára a dáme do chladničky na minimálne 30 minút.

5.

Odporúčam servírovať s rozdrvenými karamelovými sušienkami (Lotus Biscoff), omáčkou zo slaného karamelu a karamelizovanými vlašskými orechmi. Prajem dobrú chuť :-)

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať