Pridať recept

Výborný tvarohový koláč z lístkového cesta

Výborný tvarohový koláč z lístkového cesta
Zdroj: Veronika36

ingrediencie

1 ks
lístkové cesto

Krém

500 ml
mlieko
2 balíčky
Zlatý klas
4 ks
źĺtok
1 balíček
vanilkový cukor´
150 g
práškový cukor
700 g
jemný tvaroh

Sneh

4 ks
bielok
120 g
práškový cukor

postup

Rýchly a hlavne sladký koláčik, ktorý máte pripravený za pár minút vďaka použitiu lístkového cesta.

1.

Lístkové cesto si rozvaľkáme na veľkosť plechu a uložíme ho na plech vystlaný papierom na pečenie. Plech som použila menší. Cesto rozvaľkajte o niečo viac, aby vyčnievalo po okrajoch a tak plnka nevytiekla pod cesto.

 
2.

V miske vymiešame žĺtka z cukrom. Prilejeme mlieko, Zlatý klas a jemný tvaroh. Všetko rozmixujeme na hladkú zmes.

3.

Pripravenú zmes vylejeme na lístkové cesto a dáme piecť na 20 minút na 180 stupňov.

4.

Medzitým si vyšľaháme tuhý sneh z bielkov a práškového cukru. Po 20 minútach koláč vyberieme a rozotrieme naň pripravený sneh a dáme piecť ešte na 15 minút na 150 stupňov.

5.

Koláčik poprášime cukorm alebo kakaom.

6.

Dobrú chuť.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Tvarohový koláč s bielkovým snehom
Broskyňová pochúťka: Tvarohový koláč s bielkovým snehom
Leto nás inšpiruje k príprave vynikajúcich ovocných koláčov. Vyskúšajte tento s broskyňami a tvarohom.
TOP 10 krémových zákuskov
TOP 10 krémových zákuskov (nielen) na blížiace sa sviatky
Vybrali sme desať najlepších dezertov za posledný mesiac, ktoré vás celkom určite inšpirujú a nadchnú.
Prepadávaný tvarohový koláč
Hrnčekový PREPADÁVANÝ tvarohový koláč s kyslým mliekom, recept aj pre začiatočníkov
Hľadáte inšpiráciu, čo upiecť cez víkend? Máme pre vás úžasný kakaový koláč s bohatou porciou tvarohu.
Rýchle a chutné koláčiky (nielen) na všedný deň
Rýchlo a chutne: Tieto koláče vám nezaberú veľa času a chutia fantasticky
Overené recepty na prípravu dezertov, ktoré neukroja veľa z vášho voľného času a rozhodne stoja za vyskúšanie.
Pani Walewska
Kráľovná všetkých chutí! Pani Walewska: Výnimočne krehký dezert, ktorý sa rozplýva na jazyku
Výnimočný dezert na bežné dni, ale vďaka efektnému vrstveniu vhodný aj na veľké oslavy.