Banana split tart
12
porcií
30
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
250
g
maslové sušienky
100
g
pražené lieskovce (mleté)
100
ml
mlieko
1
PL
práškový cukor
2
PL
holandské kakao
125
g
maslo
3
ks
banány
150
g
mliečna čokoláda
200
g
tmavá čokoláda
250
sladká smotana
postup
Vynikajúci, nepečený zákusok inšpirovaný známym dezertom...
1.
Do väčšej misky dáme mleté lieskovce, zomleté sušienky, práškový cukor, kakao a roztopené maslo. Dobre zmiešame a hmotou obložíme formu na tart (priemer 30 cm). Dáme do chladničky.
2.
Všetky suroviny na ganache dáme do misky na platňu a za stáleho miešania necháme roztopiť. Chvíľu varíme, ale nesmie vrieť! Odstavíme, aby sa ganache trochu ochladil.
3.
Medzitým z chladničky vyberieme tart a narežeme banány na kolieska. Poukladáme ich vedľa seba a teplým (nie horúcim) ganache opatrne zalejeme.
4.
Necháme vychladnúť a vložíme do chladničky na pár hodín.
Podobné recepty
Od detstva mám blok, keď vidím rascovú polievku s vajíčkom, hovorí šéfkuchár Martin Novák otvorene. Rád má však túto klasiku (rozhovor)
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Frommykitchendotcom
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.