Pridať recept

Šafranové rizoto s parmezánom

ingrediencie

400 g
ryža arborio
3 ks
šalotka
600 ml
zeleninový vývar
150 ml
biele víno
150 g
parmezán
120 g
maslo
štipiek
šafrán
olivový olej extra virgine
bazalka na ozdobu

postup

Šafranové rizoto s parmezánom podľa šéfkuchára Vojta Artza. Viac inšpirácii nájdete na https://cookingshow.sk

1.

Šafran namočíme v troške vlažného vývaru. Šalotku olúpeme, nakrájame nadrobno a restujeme na olivovom oleji len tak, aby zosklovatela 

 
2.

Pridáme  ryžu a opäť restujeme. Podlejeme vínom , premiešame a necháme ho odpariť . 

3.

Vlejeme šafran vo vývare a na postupne pridávame po naberačke horúci vývar.  Počkáme, až do ryže vsiakne všetok vývar a pridáme ďalšiu. 

4.

Neustále miešame, aby sa nám uvoľnil škrob a rizoto bolo krásne krémové. Akonáhle bude ryža,,al dente´´, odstavíme rizoto zo zdroja tepla a vmiešame na kocky nakrájané studené maslo  a nastrúhaný parmezán. 

5.

Zopár hoblín ponecháme na ozdobu. Ozdobíme bazalkou. Dobrú chuť!

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Ľahké a delikátne rizoto bez mäsa: 7x inak
Ľahké a delikátne rizoto bez mäsa: 7x inak
Aj bez mäska vykúzlite vynikajúce rizoto!
Aj vy oplachujete ryžu? Je to správne? Odpoveď je jednoznačná
Aj vy oplachujete ryžu? Je to správne? Odpoveď je jednoznačná, toto by mal vedieť každý!
Mala by sa ryža pred varením preplachovať? Ako a prečo? Poznáme odpoveď!
Delikátne rizoto: Overený recept na pravé talianske rizoto
Delikátne rizoto: Overený recept na pravé talianske rizoto plus nápady, ako ho ozvláštniť
Uvarte si s nami skutočnú delikatesu, ktorá bude hotová do pol hodiny. Tu je osvedčený recept užitočné rady,...
close up of carbohydrate food
Zemiaky, ryža, cestoviny alebo krúpy? Dietológ raz a navždy vyrieši vašu dilemu
Sú neodmysliteľným doplnkom polievok alebo druhého chodu, ale čo bude najlepšia voľba? Dietológ si vzal...
Oplatí sa ryžu oplachovať? Áno, ale z úplne iného dôvodu, ako si myslíte!
Oplatí sa ryžu oplachovať? Áno, ale z úplne iného dôvodu, ako si myslíte!
Odporúčania týkajúce sa oplachovania ryže pred varením sa najčastejšie uvádzajú v kulinárskom kontexte...