Broskyňový koláč s posýpkou (lyžicový)
24
porcií
65
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
15
PL
polohrubá múka kopcovite
8
PL
mlieko
8
PL
rozpustené maslo
8
PL
kryštálový. cukor
1
KL
soda bicarbona
2
PL
granko
1
ks
vajce (L)
Na vrch:
500
g
broskyne
2
balíčky
škoricový cukor
100
g
jemný tvaroh hrudkovitý
1
hrnček
Posýpka z masla, múky a cukru 1:1:1
postup
Dostali sme broskyne, boli tak akurát na zaváranie. Urobila som aj koláčik s posýpkou.
1.
Z múky, vajca, cukru, masla, mlieka a sódy bicarbony vymiešame cesto. Do polovice vmiešame granko.
2.
Plech vystelieme papierom na pečenie, striedavo lejeme bledé cesto a potom cesto s grankom.
3.
Na cesto položíme ovocie, kúsky broskýň, posypeme škoricovým cukrom, pridáme tvaroh a nakoniec posypeme posýpkou.
4.
Pečieme pri teplote 180st.C cca 35 min. Posypeme ešte práškovým cukrom, ak máme potrebu.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
dorisa
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.