Pridať recept

Hovädzie mäso na prírodno s hubami

ingrediencie

1 kg
hovädzie mäso
1 ks
cibuľa
1 PL
hladká múka
2 PL
olej
1 hrsť
lesné huby
3 ks
kyslá uhorka
soľ, mleté čierne korenie
vývar

postup

Silná vôňa a ešte lepšia chuť. Šťavnaté mäso na prírodno s hubami a uhorkou. Výborná kombinácia.

1.

Ako prvé si mäso umyjeme a osušíme. Ja som použila plece. Nakrájame ho na stredne hrubé rezne a z každej strany trošku nakrojíme aby sa neskrútili. Dobre naklepeme. Z každej strany ho okoreníme.

 
2.

Na panvici zohrejeme olej a rezne prudko opečieme z každej strany. Všetky kúsky takto opečieme a preložíme do väčšieho hrnca. Do výpeku pridáme nakrájanú cibuľku a speníme. Pridáme hladkú múku a dobre premiešame. Po chvíľke podlejeme troškou vody, premiešame a cez sitko výpek prelejeme k mäsu do hrnca.

3.

Podlejeme vodou alebo vývarom a dáme dusiť. Dusíme podľa potreby a hrúbky rezňov.

4.

Približne po hodinke dusenia pridáme sušené hríby (môžu byť aj čerstvé) a omáčku dochutíme soľou a čiernym korením podľa chuti.

5.

Chvíľku pred dovarením pridáme na kocky nakrájanú kyslú uhorku. Ak máte radi kyslú chuť, pokojne do omáčky prilejte aj uhorkovú šťavu. Necháme všetky chute prepojiť a môžeme servírovať. Podávame s ryžou, cestovinou alebo zemiakmi. Dobrú chuť!

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Mushrooms and truffle risotto
Huby ako korenina
Niektoré druhy jedlých húb sa používajú ako koreniny alebo pochutiny. Každý druh húb má inú, svojskú,...
Spracovanie húb
Tipy a triky, ako spracovať huby
Táto jeseň hubárom praje. Z príjemnej prechádzky lesom si môžete odniesť poriadnu výslužku. Prinášame...
Fotorecept: Hubník - hubový koláč
3 skvelé recepty na voňavé hubové koláče
Boli ste na hubách? A už ste prejedený hubovej polievky, či vysmážaných bedlí? Upečte si chutný hubový koláč.
Mladé a zdravé huby škoda sušiť. Naložte ich do pohárov!
Zopár tipov a rád, ako správne sterilizovať lesné huby.
Jasminova ryza
Kulinárske umenie, hudba a móda sa v Bratislave spojili v celok
Tvárou kulinárskeho podujatia Taste of Garden bol šéfkuchár Shahaf Shabtay.V metropole Slovenska sa začiatkom...
hliva ustricová
Hliva ustricová - zázračná huba!
V posledných rokoch je hliva veľmi obľúbenou pochúťkou, ktorá sa dnes už bežne využíva v kuchyni ako...