Pridať recept

Mramorový koláč s ríbezľami a kúskami čokolády

Mramorový koláč s ríbezľami a kúskami čokolády
Zdroj: BlazenaSadovska

ingrediencie

3 ks
vajce
1 hrnček
jemný kryštálový cukor (1 hrnček - 300 ml)
1 hrnček
mlieko vlažné
2 hrnčeky
polohrubá múka
1/2 hrnček
rastlinný olej
3 PL
holandské kakao
1 balíček
vanilkový cukor
100 g
čokoláda na varenie (nasekaná)
postrúhaná citrónová kôra
ríbezle (čerstvé alebo mrazené)
vanilkový alebo práškový cukor posypanie upečeného koláča

postup

Hrnčekový koláčik je nenáročný na prípravu, výborný ku kávičke:))

1.

V nádobe vyšľaháme elektrickým šľahačom vajíčka s cukrom do peny, striedavo pridáme olej, mlieko, strúhanú citrónovú kôru a jemne zamiešame preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva.

 
2.

Polovicu cesta rozotrieme na hlboký plech a do druhej polovice primiešame kakao, ktorú nalejeme na svetlé cesto. Ríbezle umyjeme, odstopkujeme a posypeme po celom povrchu podľa chuti. Ovocie môžeme použiť podľa sezóny a chuti. Môže byť aj kompót. Čokoládu posekáme na malé kúsky a posypeme cesto. Čokoládu použijeme podľa svojej chuti.

3.

Hlboký plech rozmer 30x40 cm, vymastíme olejom a posypeme múkou. Upečieme pri teplote 180°C 30-35 minút alebo podľa potreby. Po miernom vychladnutí posypeme práškovým a vanilkovým cukrom. Pokrájame na kocky. 

4.

Dobrú chuť!

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať