Pridať recept

Čoko donuty z rúry

ingrediencie

200 g
hladká múka
40 g
kakao
1 štipka
soľ
1/2 balíček
prášok do pečiva
160 g
kryštálový cukor
2 ks
vajcia
1 balíček
vanilínový cukor (bourbon)
1 ČL
vanilková aróma
180 ml
kyslé mlieko
90 ml
biely jogurt
40 g
maslo

postup

Pečené šišky s čokoládovou polevou. 

1.

Všetky sypké suroviny spolu zmiešame a odložíme na stranu. V osobitnej miske mixérom vymiešame celé vajcia s vanilínovým cukrom a arómou. Pridáme kyslé mlieko, biely jogurt a roztopené maslo. Nakoniec dodáme sypké suroviny a vymiešame dohladka.

 
2.

Použila som silikónovú formu na donuty, ktorú som naplnila do 3/4. Pečieme v predhriatej rúre na 180°C asi 20 minút. Odporúčam piecť skôr bez ventilátora, aby ich veľmi nedvihlo a ostali rovné.

3.

Po upečení ich necháme vychladnúť vo forme. Nasleduje pre mňa najlepšia časť… zdobenie. Úplne najradšej mám polevu z mliečnej čokolády.

4.

Dobrú chuť!

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Jemné ako obláčik a bez pripálenia! Túto surovinu pridajte do oleja a šišky sa vám už nikdy nepripália
Jemné ako obláčik a bez pripálenia! Túto surovinu pridajte do oleja a šišky sa vám už nikdy nepripália
Ako vyprážať šišky aby neboli surové, pripálené a vyšli vždy dokonale? Do oleja pridajte túto surovinu!
Už ani omrvinka nazmar! Čo robiť so starými šiškami? Budú chutiť lepšie ako čerstvé!
Už ani omrvinka nazmar! Čo robiť so starými šiškami? Budú chutiť lepšie ako čerstvé
Šišky chutia najlepšie čerstvé, ale čo ak sme ich pripravili veľa a nestihli sa spotrebovať? Máme riešenie!
Rezance s makom
Popolcová streda: Fašiangy končia a začína pôst. Tušíte, prečo sa kedysi jedli bezmäsité jedlá? Zvyky a tradície približuje etnologička (rozhovor)
Končia sa bujaré oslavy a začína sa obdobie veľkého kresťanského pôstu. Mastné jedlá vystriedajú...
Čo môžete jesť na Popolcovú stredu? Pozrite si naše recepty
Čo môžete jesť na Popolcovú stredu? Pozrite si naše recepty
Popolcová streda tento rok pripadá na 14. februára. Ako ste si určite všimli, je to deň svätého Valentína. V...
Huspenina
Sviatočná veľkonočná HUSPENINA: Toto je najväčšia prírodná zásobáreň kolagénu a perfektná pochúťka! Viete, ako ju pripraviť?
Milovaná i zatracovaná huspenina, ale u nás tento rok rozhodne chýbať nebude. Ak ste sa ju rozhodli vyskúšať aj...