Tvarohový koláč s lesným ovocím
ingrediencie
Plnka
Ešte potrebujeme
postup
Svieži koláč ku kávičke...
Múku na cesto preosejeme a zmiešame s práškom do pečiva a kryštálovým cukrom. Pridáme zmäknuté maslo narezané na menšie kúsky a vymiešame mixérom, alebo ho rozpučíme vidličkou a následne rukami spracujeme na mrveničku .
Pridáme žĺtok a spojíme ho s mrveničkou, aby sme dostali kompaktnú hmotu. Tú následne rozvaľkáme do kruhu a dáme na dno formy s priemerom 23 cm. Formu obložíme papierom a cesto dáme len na dno, nie na strany. Pečieme v predhriatej rúre na 180°C asi 15-20 minút, kým nechytí trochu zlatistú farbu.
Medzitým spolu vymiešame tvaroh s krémovým syrom, pridáme vanilínový a kryštálový cukor, pudingový prášok a vajcia. Všetko dobre vymiešame dohladka. Plnku rovnomerne rozotrieme na ešte teplý predpečený korpus (môžeme aj hneď po vybratí z rúry), na plnku poukladáme mrazené ovocie a dáme piecť na 180°C na 20 minút. Potom teplotu znížime na 150°C a pečieme ďalších 15-20 minút.
Po upečení necháme koláč vychladúť vo forme a až potom ho krájame. Pred podávaním posypeme práškovým cukrom.
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.