Pridať recept

Kotlíkové halászle

10
porcií
110
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

6 ks
hlava z kapra
6 ks
čerstvá zelená paprika
6 ks
čerstvá rajčina
6 ks
cibuľa (nakrájaná na tenké plátky)
1/2 kg
bravčová masť
3 kg
biele rybacie filety (napríklad treska)
vývar
mletá paprika, čierne korenie
cesnaku

postup

Tento recept varievame len so susedmi. Milujeme tú jedinečnú chuť...

1.

Na masti popražíme všetku cibuľu posolíme pokoreníme a keď je do sklovita pridáme pokrajane rajčiny a papriky. Podusíme 20 minút podlejeme vývarom a pridáme všetky kaprie hlavy.

 
2.

Po cca 40 minútach, keď odpadáva mäso úplne od kosti celú masu prepasírujeme cez jemné sitko a necháme prevrieť s 4-ma polievkovými lyžicami mletej papriky (sladka/štipľavá) podľa chuti, plus korenie a prepasírovaný cesnak.

3.

Do vriacej tekutiny pridáme vykostene filety, necháme prevrieť ešte 20  minút a dobrota hotová.

4.

Podávame s čerstvým chlebom a jeme s najlepšími susedmi.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať