Pridať recept

Úžasné čoko - jablkové loptičky, VIDEORECEPT

12
porcií
35
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1 kg
lístkové cesto
12 ks
jablká
200 g
čokoláda
2 dl
trstinový cukor
1 ks
vajce na potretie

postup vo videu vyššie

Čokoládou plnené, v lístkovom ceste obalené celé jablká. Super jednoduchý a fantasticky chutný dezertík, ktorý vám zaberie len pár minút! Neváhajte vyskúšať 😉

1.

Jablká očistíme a vyberieme jadrovníky tak, aby jablká zostali v celosti.

 
2.

Vyváľkame lístkové cesto na obdĺžnik, ktorý potom pokrájame na 6 štvorcov. Do každého štvorca zabalíme 1 jablko, ktoré sme najprv obalili v cukre a do stredu jablka natlačili čokoládu.

3.

Uzavreté pokladieme buď na klasický plech s pečiacim papierom, alebo do muffinového plechu, kde sme každú jamku vystleli najprv kúskom pečiaceho papiera.

4.

Nakoniec ich natrieme rozšlahaným vajcom a dáme piecť do vopred zohriatej rúry na 180°C na cca.35 minút. Treba si to sledovať, každý podla svojej rúry.

5.

Podávame teplé, posypané len cukrom, alebo s kopčekom vanilkovej zmrzliny 🥰 Dezertík je naozaj úžasný, vrelo odporúčam! Prajem dobrú chuť !

Úžasné čoko - jablkové loptičky
Úžasné čoko - jablkové loptičky
Zdroj: CESMINAZ
6.

Ďalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu: cesminazuenal.blogspot.com

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Nostalgické dobroty z čerstvých jahôd
Pripravte si s nami nostalgické pochúťky: Šľahačkový pohár, jahodová dreň či roláda
Jahodové maškrty, ktoré odolali času a sú stále populárne aj dnes.
Pečené mäsové guľky s troma rôznymi prílohami
Pečené mäsové guľky a 3 rôzne prílohy
Mäsové guľky v paradajkovej omáčke sú vždy dobrý nápad a môžete ich skombinovať s rôznymi prílohami.
Pečené jablká
VIDEO: Krásne jednoduché a aromatické, pečené jablká
Predstavte si horúce šťavnaté jablko, plnené piškótami a orieškami, prevoňané medom a škoricou. Super...
Robíte to aj vy? Tak pozor, prečo by sa surové cesto nemalo jesť? Nejde o vajcia!
Robíte to aj vy? Tak pozor, prečo by sa surové cesto nemalo jesť? Nejde o vajcia!
A čo vy? Ochutnávate surové cesto počas vianočného pečenia? Toto je dôvod, prečo by ste tak už nemali robiť!
Pani Walewska
Kráľovná všetkých chutí! Pani Walewska: Výnimočne krehký dezert, ktorý sa rozplýva na jazyku
Výnimočný dezert na bežné dni, ale vďaka efektnému vrstveniu vhodný aj na veľké oslavy.