Pridať recept

Pečené buffalo krídelká

2
porcie
60
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

600 g
kuracie krídla
3 ČL
kukuričný škrob
1 ČL
mletá sladká paprika
1 ČL
cesnak granulovaný
1 PL
repkový olej
30 g
maslo
2 PL
štipľavá omáčka (tabasco, chipotle, habanero, ...)
1 PL
med
100 ml
voda

Dip / dresing

150 g
biely jogurt
1 strúčik
cesnaku
1 ČL
sušené oregáno
stopkový zeler
soľ
mleté čierne korenie

postup

Pikantné krídelká z rúry...

1.

Každé jedno krídlo jemne narež v mieste kĺbu a následne ho aj v tomto mieste nalom. Krásne sa ti ukáže miesto, kde ho potom presekneš na dve časti bez toho, aby si rezal/a do kosti. Toto urob so všetkými krídelkami.

 
2.

Rúru vyhrej na 220°C a spracované kúsky mäsa zatiaľ obaľ v zmesi škrobu (2 ČL), papriky, granulovaného cesnaku, soli, čierneho korenia a repkového oleja. Krídla poukladaj na plech vystlaný papierom na pečenie a daj piecť na prvých 20 minút. Po uplynutí času obráť každé krídelko na druhú stranu a vráť do rúry na druhý polčas, znovu na 20 minút pri 220°C.

3.

Tento čas využi na prípravu Buffalo omáčky a jogurtového dipu. Najprv k omáčke - do panvice na miernej teplote sporáku vlož roztopiť maslo a následne prilej tvoju obľúbenú hot sauce/pikantnú omáčku. Odporúčam hlavne tie vyrobené z Habanero papričiek, ako je napríklad Tabasco. Vyhol by som sa ázijským omáčkam. Ďalej pridaj med a 1 ČL škrobu vmiešaného v deci vody. Za stáleho miešania redukuj presne 2 minúty. Výsledná viskózna konzistencia zaručí, že sa omáčka na krídelká dôkladne nalepí.

4.

Osviežujúci dip vyrobíš jednoducho zmiešaním bieleho jogurtu, oregana, soli, čierneho korenia a pretlačeného cesnaku. Všetko s mierou a podľa chuti!

5.

Upečené krídelká dôkladne obaľ lepkavou Buffalo omáčkou a podávaj spolu s jogurtovým dipom a v tomto menu aj s tradičným čerstvým stopkovým zelerom. Ten sa zvykne tiež namáčať do dipu medzi sústami kuraciny.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Veľké trápenie našich známych tvári: Ako správne pripraviť včelie úliky? Janka Kovalčíková vie, ako na to!
Veľké trápenie našich známych tvárí: Ako správne pripraviť včelie úliky? Janka Kovalčíková vie, ako na to!
Aj vianočný špeciál tretej série šou Pečie celé Slovensko prinesie vtipné, ale aj náročné momenty. Koho...
VIDEO: Tento recept dnes už takmer nikto nerobí a pritom je to najväčšia pochúťka. Fantastické SLONIE ŽRÁDLO
VIDEO: Tento recept dnes už takmer nikto nerobí a pritom je to najväčšia pochúťka. Fantastické SLONIE ŽRÁDLO
Fantastický šalát, ktorý poznáte pod názvom Slonie žrádlo, sa v našej rodine pripravoval veľmi často...
Účinné domáce medicíny, ktoré zatočia s prechladnutím, chrípkou a posilnia imunitu
Účinné domáce medicíny, ktoré zatočia s prechladnutím, chrípkou a posilnia imunitu
Prírodní bojovníci proti prechladnutiu, chrípke i na posilnenie imunity. Správnou kombináciou týchto dostupných...
Rúru nezapínam, stačí jedna panvica! Fantastické LEPKAVÉ kuracie krídelká z panvice, robím aj 100 kusov
Rúru nezapínam, stačí jedna panvica! Fantastické LEPKAVÉ kuracie krídelká z panvice, robím aj 100 kusov a nikdy nemáme dosť!
Chrumkavé a zároveň úžasne šťavnaté lepkavé krídelká ako tip na dnešný obed. Ak ich raz vyskúšate, iné...