Pridať recept

Bohémky, FOTORECEPT

18
porcií
52
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

4 ks
bielky
130 g
kryštálový cukor
30 g
kakao
80 g
mleté orechy
Parížsky krém:

Parížsky krém:

80 ml
smotana na šľahanie
120 g
kryštálový cukor
35 g
kakao
170 g
maslo

Poleva

40 g
čokoláda na varenie
Cera

postup

Zákusok bez múky s výborným parížskym krémom, využijú sa v ňom zvyšné bielky.

1.

Cesto: Bielky vyšľaháme so štipkou soli, postupne pridávame cukor a vyšľaháme tuhý sneh. Potom pridáme mleté orechy a preosiate kakao a zľahka vymiešame. Rozotrieme na veľký plech s papierom.

Bohémky
Bohémky
Zdroj: eruska25
 
2.

Upečieme vo vyhriatej rúre pri 200 st. C 10 - 13 minút.

Bohémky
Bohémky
Zdroj: eruska25
3.

Krém: Ten sa robí z večera do rána, alebo z rána do večera, proste aspoň 5 hodín. Smotanu s cukrom necháme zovrieť, odstavíme a ešte do horúceho zapracujeme kakao a vymiešame hladký krém. Odložíme do chladničky aspoň na spomínaných 5 hodín. Keď je dokonale vychladnutý, nakrájame doň maslo.

Bohémky
Bohémky
Zdroj: eruska25
4.

Šľaháme na stredných otáčkach nejakých 10 minút.

Bohémky
Bohémky
Zdroj: eruska25
5.

Plát nakrájame na 3 časti, ktoré plníme a kladieme na seba.

Bohémky
Bohémky
Zdroj: eruska25
6.

V mikrovlnke rozpustíme čokoládu s trochou Cery a rozotrieme na koláč. Po čiastočnom stuhnutí ešte povrch pofrkáme čokoládou.

Bohémky
Bohémky
Zdroj: eruska25
7.

Nie je toho veľa, nakrájala som 18 kúskov.

Bohémky
Bohémky
Zdroj: eruska25
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
eruska25
15.11.2022 14:39 | |
+0 -0
V rozpise surovín chýba v parížskom kréme 35 g kakaa.
dobruchut.sk1
16.11.2022 06:54 | |
+1 -0
Kakao doplnené, vďaka!