Pudingový chlebík s kúskami čokolády
ingrediencie
Cesto
Plnka
Sirup
postup
Vianočku sme mali nedávno. Tak som na sviatočné ráno upiekol takýto mix medzi vianočkou a čokoládovým twisterom.
Cesto: múku premiešame s cukrom a štipkou soli. V strede urobíme jamku, pridáme trochu teplého mlieka, štipku cukru a sušené droždie. Necháme 15 minúť postáť, aby sa kvások zaktivoval.
Potom pridáme celé vajce, zmäknuté maslo a vypracujeme celistvé cesto, ktoré ešte na pomúčenej doske hnetieme, kým nebude hladké a elastické.
Cesto necháme vykysnúť v zakrytej miske na teplom mieste.
Plnka: z mlieka, zlatého klasu, žĺtka, krupice a cukru uvaríme hustý puding, ktorý necháme vychladnúť.
Čokoládu nasekáme na drobné kúsky.
Vykysnuté cesto rozdelíme na dve časti. Jednu rozvaľkáme oválu na dĺžku chlebovej formy. Rozotrieme naň polovicu pudingu, rozsypeme polovicu nasekanej čokolády a všetko pokvapkáme polovicou roztopeného masla. Ovál zrolujeme a uložíme formy na chlieb, ktorú sme vymastili maslom a vysypali krupicou.
Ten istý proces opakujeme s druhou polovicou cesta. Po zrolovaní rolku pozdĺžne rozrežeme na dve polovice, na jednom konci spojíme a zapletieme do vrkoča, ktorý položíme na vrch rolády vo forme.
Necháme ešte pol hodinu podkysnúť a následne upečieme v rúre vyhriatej na 175°C asi 40 minút.
Kým sa chlebík pečie pripravíme si cukrový sirup. Vodu a sirup privedieme k varu a odstavíme.
Ešte horúci chlebík potom potierame sirupom, kým ho celý neminieme.
Dobrú chuť!
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.