Pridať recept

Kačacie prsia, shimeji huby, kápia a pečené zemiaky na masle, FOTORECEPT

Kačacie prsia, shimeji huby, kápia a pečene zemiaky na masle.
Zdroj: muz_s_varechou
2
porcie
30
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

300 g
kačacie prsia
1 ks
červená šalotka
4 ks
stredne velľké zemiaky
soľ
mleté čierne korenie
2 plátky
čerstvá kapia (al. zaváraná)
1 balíček
hnedé huby shimeji

postup

Výborné kačacie prsia v kombinácii so shimeji, kápiou a pečenými zemiakmi. Chuť, ktorú si zamilujete.

1.

Kačacie prsia si umyjeme a osušíme, na doske si kožu na prsiach nakrájame na mriežku a osolíme a okoreníme.

Kačacie prsia, shimeji huby, kápia a pečene zemiaky na masle.
Kačacie prsia, shimeji huby, kápia a pečene zemiaky na masle.
Zdroj: muz_s_varechou
 
2.

Prsia necháme 15 minút postáť a potom ich dáme na panvicu dole kožou a zapneme si plameň na polovičný stupeň. Necháme ich s každej strany opiect cca 10 minút a preložíme ich na pekáč.

Kačacie prsia, shimeji huby, kápia a pečene zemiaky na masle.
Kačacie prsia, shimeji huby, kápia a pečene zemiaky na masle.
Zdroj: muz_s_varechou
3.

Rúru si predhrejeme na 200°C prsia dáme piecť na 10 minút hore kožou. Do výpeku z pŕs si dáme jednu pokrájanú šalotku, osmahneme a pridáme shimeji s pokrájanou kápiou na tenké prúžky, soľ korenie a na jemnom plameni ich necháme smažiť cca 10 minút.

4.

Zemiaky pečieme v rúre osolené na masle do zlatista. Dobrú chuť!

Kačacie prsia, shimeji huby, kápia a pečene zemiaky na masle.
Kačacie prsia, shimeji huby, kápia a pečene zemiaky na masle.
Zdroj: muz_s_varechou
5.

Ďalšie moje recepty a inšpirácie nájdete aj na mojom blogu www.muzsvarechou.sk alebo na instagrame @muz_s_varechou

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Fotorecept: Hubník - hubový koláč
3 skvelé recepty na voňavé hubové koláče
Boli ste na hubách? A už ste prejedený hubovej polievky, či vysmážaných bedlí? Upečte si chutný hubový koláč.
Spracovanie húb
Tipy a triky, ako spracovať huby
Táto jeseň hubárom praje. Z príjemnej prechádzky lesom si môžete odniesť poriadnu výslužku. Prinášame...
Kačacie prsia
Kačacie prsia: Pripravte ich na nové, delikátne spôsoby
Najchutnejšou časťou kačky sú nepochybne prsia. Tie sú hlavnou hviezdou viacerých gastronomických delikates. U...
Mladé a zdravé huby škoda sušiť. Naložte ich do pohárov!
Zopár tipov a rád, ako správne sterilizovať lesné huby.
hliva ustricová
Hliva ustricová - zázračná huba!
V posledných rokoch je hliva veľmi obľúbenou pochúťkou, ktorá sa dnes už bežne využíva v kuchyni ako...
Jasminova ryza
Kulinárske umenie, hudba a móda sa v Bratislave spojili v celok
Tvárou kulinárskeho podujatia Taste of Garden bol šéfkuchár Shahaf Shabtay.V metropole Slovenska sa začiatkom...