Pridať recept

Tvarohové hrebene z lístkového cesta

Tvarohové hrebene z lístkového cesta
Zdroj: sedita123123

ingrediencie

1 ks
lístkové cesto - rolka
200 g
jemný tvaroh hrudkovitý
1 hrsť
hrozienka sušené
1 balíček
vanilkový cukor
1 ks
žĺtok (do tvarohu)
1 PL
med
citrónová šťava
vajce (na potretie)

postup

Rýchly recept na hrebene s tvarohovou plnkou z lístkového cesta.

1.

Plnka: Tvaroh vymiešame so žĺtkom, medom, vanilkovým cukrom, citrónovou šťavou a vopred namočenými hrozienkami.

 
2.

Lístkové cesto rozprestrieme na plech na pôvodnom papieri na pečenie a nakrájame na štvorce, ktoré od seba oddelíme.

3.

Na jednej polovici každého štvorca urobíme radlom na cesto šikmé zárezy, na druhú polovicu naložíme lyžičkou kôpku tvarohovej náplne.

4.

Tvaroh zakryjeme druhou polovicou cesta so zárezmi a okraje starostlivo popritláčame vidličkou, aby plnka nevytekala.

5.

Hrebene potrieme rozšľahaným vajcom a dáme piecť do rúry vyhriatej na 220 °C. Pečieme cca 10 minút, potom teplotu znížime na 180 °C a dopečieme do zlatohneda.

6.

Upečené preložíme na mriežku a necháme vychladnúť. Dobrú chuť!

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Jahodový zákusok
Svieže dezerty, zákusky a koláče z jahôd a tvarohu, ktoré zbožňujeme
Desať fantastických inšpirácií z tvarohu a jahôd.
Výborné tvarohové rezy
Víkendové pečenie: 3 tvarohové rezy, ktoré musíte vyskúšať
Kráľom koláčových plniek je tvaroh. Že mu tento titul právom patrí, dokážeme v týchto mňam rezoch.
Tvaroh
Vyrobte si doma poctivý tvaroh, čerstvý syr či ricottu: Je to jednoduché!
Nie každý má možnosť dostať sa ku kvalitným domácim mliečnym výrobkom. Našťastie pomocou jednoduchých...
Tvaroh
Zázrak menom TVAROH!
Tvaroh v sebe ukrýva neuveriteľný potenciál univerzálnej suroviny s pozoruhodnými nutričnými hodnotami...
Robíte to aj vy? Tak pozor, prečo by sa surové cesto nemalo jesť? Nejde o vajcia!
Robíte to aj vy? Tak pozor, prečo by sa surové cesto nemalo jesť? Nejde o vajcia!
A čo vy? Ochutnávate surové cesto počas vianočného pečenia? Toto je dôvod, prečo by ste tak už nemali robiť!
Bylinková nátierka
Čo na raňajky? 30 skvelých receptov na dokonalý štart do nového dňa
Raňajky sú jedným z najdôležitejších jedál dňa. Často na ne nemáme dostatok času ani energie. Preto vám...