Pridať recept

Brokolicovo-cícerová polievka s parmezánom, VIDEORECEPT

ingrediencie

10 g
maslo
1 PL
olivový olej
1 ks
cibuľa
2 ks
mrkva
1/4 ks
pór
1 ks
sladký zemiak
300 g
brokolica
250 g
cícer z plechovky
1 ČL
oregano
1 ČL
kurkuma
1,5 litre
voda
parmezán
mleté čierne korenie
soľ

postup vo videu vyššie

Vyvážená paleta chutí rôznych druhov zeleniny, s pár chrumkavými kúskami brokolice, dozdobená nastrúhaným parmezánom. Ten spolu s cícerom sa postarajú o dávku bielkovín, zbytok sa stará o ostatné prospešné veci.

1.

V hlbokom hrnci na miernom plameni rozpusti maslo s olivovým olejom a následne tam daj speniť na kocky nakrájanú cibuľu. Potrvá to zhruba dve-tri minútky za stáleho miešania.

 
2.

Vedľa maj pripravenú 1 mrkvu, ktorú ošup a nakrájaj na drobnejšie časti, nasekaný pór a rovnako ošúpaný a nakrájany sladký zemiak, z ktorého teraz použiješ iba dve tretiny, zbytok si odlož bokom. Všetko pridaj na minútu orestovať k cibuli a premiešaj.

3.

Pridaj 250 g brokolice natrhanej na menšie časti, neboj sa použiť aj stonku, tá je rovnako plná chuti, odrež z nej iba úplný spodok - asi tak 2 cm. Zbytok brokolice nakrájaj na drobné časti a odlož na neskôr. Primiešaj 150 g cíceru, oregano, kurkumu, soľ a čierne korenie, všetko zalej litrom vody, priveď do varu a následne stiahni teplotu sporáku na miernu až slabú. Za občasného miešania var 30 minút.

4.

V osobitnom hrnci priveď do varu pol litra osolenej vody a uvar v nej domäkka druhú mrkvu a zbytok sladkého zemiaku - oboje najskôr ošúp a nakrájaj na kocky. Var na miernom ohni asi 15 minút.

5.

Polievku premixuj do krémovej konzistencie pomocou tyčového mixéra. Následne primiešaj uvarené kocky zeleniny, spolu so zbytkovým cícerom a kúskami odloženej brokolice. Hrniec odstav zo sporáku bokom, prikry pokrievkou a nechaj polievku dôjsť ďalších 10 minút. Pridaná brokolica stratí súrovosť, ale zároveň takto ostane stále pekne chrumkavá.

6.

Podávaj dozdobené plátkami parmezánu, prípadne s čerstvým chlebíkom. Instagram: walrus.buko

BROKOLICOVO-CÍCEROVÁ POLIEVKA S PARMEZÁNOM
BROKOLICOVO-CÍCEROVÁ POLIEVKA S PARMEZÁNOM
Zdroj: Blogbusker
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Cicerova s brokolicou
Brokolica v hlavnej úlohe
Brokolica je druhovo vraj kelom a príbuzná karfiolu. Pochádza zo Stredomoria a u nás sa výborne udomácnila. Je to...
Poctivá brokolicová polievka
Poctivá brokolicová polievka: 10 overených receptov na najchutnejšie a krásne farebné polievky z obľúbenej brokolice
Ak chcete poctivú, zeleninovú polievku, ktorá má okrem krémovej konzistencia aj krásnu farbu, vsaďte...
Farebná sezóna. Svieža a výdatná polievka bez korenia
Mrkva, hrášok. Zeleniny, ktoré záhradkári často sadia pri seba, lebo sú vraj dobrí susedia. Vedľa mrkvy nesmie...
Najlepšie krémové polievky na zahriatie
Keď vonku zavládne sychravé počasie a chlad, je poctivá, hustá a hlavne horúca polievka tou najlepšou voľbou...
Riedka gulášová polievka
Polievky na každú príležitosť!
Nie je polievka ako polievka! Tu je zoznam tých naj, zoradených podľa chodov.
Žiadne hladovanie, až päť kilogramov týždenne! Príjemné chudnutie s polievkovou diétou
Žiadne hladovanie, až päť kilogramov týždenne! Príjemné chudnutie s polievkovou diétou
Polievky vás zahrejú, sú chutné - a pomôžu vám schudnúť. Sú nízkokalorické, neobsahujú takmer žiadne...