Pridať recept

Pražená ryža so šampiňónmi, cibuľkou a kukuricou, FOTORECEPT

„Pražená“ ryža so šampiňónmi, cibuľkou a kukuricou
Zdroj: Sally1
2
porcie
15
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

2 šálky
uvarená ryža
2 ks
šampińóny
2 ks
cibuľová vňať
2 ks
vajcia (L)
1/2 šálka
sterilizovaná kukurica
2 PL
olej olivový olej
soľ, mleté korenie

postup

Na sociálnych sieťach sa stáva hitom takzvaná pražená ryža, ale v mnohých rodinách je známa už dávno. Pripravuje sa zo zvyškovej ryže z predchádzajúceho dňa, ktorú doplníte o rôzne druhy zeleniny, či mäsa z chladničky. Na záver primiešate praženicu. Výsledkom je chutné a výdatné jedlo zo zvyškov.

1.

Pripravíme si všetko potrebné.

„Pražená“ ryža so šampiňónmi, cibuľkou a kukuricou
„Pražená“ ryža so šampiňónmi, cibuľkou a kukuricou
Zdroj: Sally1
 
2.

Cibuľkovú vňať nakrájame a opečieme na oleji.

„Pražená“ ryža so šampiňónmi, cibuľkou a kukuricou
„Pražená“ ryža so šampiňónmi, cibuľkou a kukuricou
Zdroj: Sally1
3.

Pridáme nakrájané šampiňóny.

„Pražená“ ryža so šampiňónmi, cibuľkou a kukuricou
„Pražená“ ryža so šampiňónmi, cibuľkou a kukuricou
Zdroj: Sally1
4.

Keď zhnednú pridáme na panvicu uvarenú ryžu a kukuricu. Všetko spolu premiešame, prehrejeme.

„Pražená“ ryža so šampiňónmi, cibuľkou a kukuricou
„Pražená“ ryža so šampiňónmi, cibuľkou a kukuricou
Zdroj: Sally1
5.

Zmes presunieme na jednu polovicu panvice a na druhej urobíme z vajíčok praženicu.

„Pražená“ ryža so šampiňónmi, cibuľkou a kukuricou
„Pražená“ ryža so šampiňónmi, cibuľkou a kukuricou
Zdroj: Sally1
6.

Keď je polotuhá všetko spolu premiešame, dochutíme soľou a korením.

„Pražená“ ryža so šampiňónmi, cibuľkou a kukuricou
„Pražená“ ryža so šampiňónmi, cibuľkou a kukuricou
Zdroj: Sally1
7.

Dobrú chuť!

„Pražená“ ryža so šampiňónmi, cibuľkou a kukuricou
„Pražená“ ryža so šampiňónmi, cibuľkou a kukuricou
Zdroj: Sally1
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Ryžové chuťovky
Ostala vám varená ryža? Tu je zopár nápadov, ako ju chutne zužitkovať
Ryža je jedna z najpopulárnejších príloh. Často jej však uvaríme alebo udusíme viac než treba. Vtedy...
Ľahké a delikátne rizoto bez mäsa: 7x inak
Ľahké a delikátne rizoto bez mäsa: 7x inak
Aj bez mäska vykúzlite vynikajúce rizoto!
Aj vy oplachujete ryžu? Je to správne? Odpoveď je jednoznačná
Aj vy oplachujete ryžu? Je to správne? Odpoveď je jednoznačná, toto by mal vedieť každý!
Mala by sa ryža pred varením preplachovať? Ako a prečo? Poznáme odpoveď!
close up of carbohydrate food
Zemiaky, ryža, cestoviny alebo krúpy? Dietológ raz a navždy vyrieši vašu dilemu
Sú neodmysliteľným doplnkom polievok alebo druhého chodu, ale čo bude najlepšia voľba? Dietológ si vzal...
Oplatí sa ryžu oplachovať? Áno, ale z úplne iného dôvodu, ako si myslíte!
Oplatí sa ryžu oplachovať? Áno, ale z úplne iného dôvodu, ako si myslíte!
Odporúčania týkajúce sa oplachovania ryže pred varením sa najčastejšie uvádzajú v kulinárskom kontexte...