Pridať recept

Chutnejšie ako čipsy: Vyskúšajte chrumkavé cestoviny, VIDEORECEPT

ingrediencie

100 g
cestoviny (penne, fusilli, rigatoni,...)
1 PL
olivový olej
1 KL
mletá paprika (údená, sladká)
1 KL
oregano
1/4 KL
soľ
1/4 KL
mleté čierne korenie
1 hrsť
parmezán
petržlenová vňať na posypanie (nemusí byť)

postup vo videu vyššie

Perfektná pochúťka k telke! Takto pripravené cestoviny fantasticky chrumkajú, môžete si ich ochutiť podľa seba a dajú sa upiecť v rúre, teplovzdušnej fritéze i vypražiť na oleji.

1.

Cestoviny nasypeme do vriacej osolenej vody a uvaríme al dente.

 
2.

Potom ich scedíme a miske premiešame s olejom, paprikou, oreganom, soľou, čiernym korením a strúhaným parmezánom.

TIP: samozrejme zvolené koreniny sú na vás – výborné môžu byť aj so sušeným cesnakom či troškou čili.

Chrumkavé pečené cestoviny
Chrumkavé pečené cestoviny
Zdroj: parsons
3.

Existujú tri možnosti ako chrumkavé cestoviny tepelne upraviť:

v rúre: 200°C, 12 až 14 minút,

v teplovzdušnej fritéze: 200°C, 10 minút,

alebo vypražiť na oleji, kým nebudú zlato-hnedé a chrumkavé.

4.

Chrumkavé cestoviny chutia vynikajúco samotné, ale môžeme ich podávať aj s chutným domácim dresingom.

Chrumkavé pečené cestoviny
Chrumkavé pečené cestoviny
Zdroj: parsons
5.

Dobrú chuť! 

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Nevylievajte vodu z cestovín
Aj vy ju vylievate? 10 perfektných tipov, ako využiť vodu z cestovín, o týchto ste určite ešte nepočuli
Tušíte, na čo všetko sa dá ešte použiť voda z cestovín? Z týchto tipov budete určite prekvapení!
Špagety
Ohrievané cestoviny ako čerstvo uvarené! S týmito trikmi opäť premeníte studené cestoviny a omáčky na horúcu delikatesu
Zvyšky včera uvarených cestovín môžu chutiť rovnako dobre, ako pri prvom servírovaní. Stačí sa len naučiť,...
Talianska kuchyna2
Talianska kuchyňa, história pizze a delenie cestovín
Talianska kuchyňa je národná kuchyňa Talianska, ktorou sa inšpirovalo mnoho daľších krajín. Využíva rôzne...
Musíte cestoviny prelievať studenou vodou? Raz a navždy to objasníme!
Musíte cestoviny opláchnuť studenou vodou? Raz a navždy to objasníme!
Keď sú cestoviny uvarené, scedíme ich a potom ich zalejeme studenou vodou. Robili to tak už naše mamy a staré...
Pridajte túto surovinu do vody a cestoviny sa už nikdy nerozvaria
Pridajte túto surovinu do vody a cestoviny sa už nikdy nerozvaria
Varenie cestovín je jednou z najjednoduchších úloh v kuchyni. Aj napriek tomu sa však pravdepodobne nenájde...
close up of carbohydrate food
Zemiaky, ryža, cestoviny alebo krúpy? Dietológ raz a navždy vyrieši vašu dilemu
Sú neodmysliteľným doplnkom polievok alebo druhého chodu, ale čo bude najlepšia voľba? Dietológ si vzal...