Pridať recept

Voňavé karí s opekaným tofu, FOTORECEPT

4
porcie
45
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Opekané tofu

2 balíčky
tofu (neochutené)
1 PL
rastlinný olej
soľ, mleté čierne korenie

Karí omáčka

2 PL
rastlinný olej
1 ks
škorica (drievko)
2 ks
bobkový list
1 ks
nasekaný zázvor (2 cm kúsok)
1/2 KL
čili vločky
2 ks
cibuľa
1 KL
mletá rasca
1 KL
kukrkuma
1 KL
garam masala
3 strúčiky
cesnaku
2 PL
paradajkový pretlak
250 ml
voda
1 konzerva
kokosové mlieko
2 ks
kapia al. jedna hrubostenná červená paprika
2 ks
menšia mrkva
soľ
čerstvý koriander al. petržlenová vňať

postup

U nás sa tofu na jedálničku vyskytuje pomerne často ako náhrada mäsa. Ak nie ste fanúšikmi tohto rastlinného syra, pokojne ho nahraďte kuracím mäsom, vareným vajcami alebo napríklad karfiolom.

1.

Opekané tofu: tofu odbalíme, položíme na papierovú utierku a zľahka naň zatlačíme dlaňou, aby sme vytlačili čo najviac šťavy. Syr pokrájame na väčšie kocky.

 
2.

Na panvici rozpálime olej, pridáme pokrájané tofu, soľ, mleté čierne korenie a opekáme do zlato-hneda z každej strany. Je to trochu prácne, ale výsledok stojí za to. Opečený syr odložíme bokom.

Voňavé karí s opekaným tofu
Voňavé karí s opekaným tofu
Zdroj: parsons
3.

Karí omáčka: na panvici rozpálime olej a opečieme na ňom bobkový list a paličku škorice. Vytiahneme ich a na panvicu pridáme nadrobno nasekaný zázvor, čili vločky a krátko restujeme.

4.

Potom pridáme nahrubo nakrájanú cibuľu, rascu, kurkumu, garam masalu, do panvice vrátime škoricu a bobkový list a všetko krátko restujeme. Potom pridáme cesnak, minútku na to paradajkový pretlak, vodu a všetko spolu prevaríme asi päť minút.

Voňavé karí s opekaným tofu
Voňavé karí s opekaným tofu
Zdroj: parsons
5.

Opäť vytiahneme škoricu a bobkový list a zmes krátko pomixujeme ponorným mixérom. Nemusíme úplne do hladka. Pridáme kokosové mlieko, na kocky pokrájanú kapiu a mrkvu, podľa potreby podlejeme ešte trochou vody a všetko spolu varíme ešte zhruba 15 minút na miernom plameni.

Voňavé karí s opekaným tofu
Voňavé karí s opekaným tofu
Zdroj: parsons
6.

Nakoniec pridáme opekané tofu, ak treba dosolíme, krátko prevaríme a odstavíme. Do hotového karí ešte primiešame nadrobno nasekaný čerstvý koriander. My ho u nás doma moc nemusíme, tak nahrádzame petržlenovou vňaťou.

Voňavé karí s opekaným tofu
Voňavé karí s opekaným tofu
Zdroj: parsons
7.

Podávame s dusenou ryžou alebo horúcim naanom.

Voňavé karí s opekaným tofu
Voňavé karí s opekaným tofu
Zdroj: parsons
8.

Dobrú chuť!

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Deep fried tempeh
Varíme bez mäsa: Tieto vynikajúce tipy využijete nielen pri pôste!
Dnes vám prinášame skvelé tipy na recepty bez mäsa alebo mäsové alternatívy, ktoré sa oplatí vyskúšať.
Domáce karí korenie – podľa vašej chuti
Ako si doma pripraviť jednu z najznámejších koreniacich zmesí s nádhernou a intenzívnou arómou.
Jednoduchý trik pre pevnejšie a lahodnejšie tofu
Praktický tip ako vylepšiť konzistenciu tofu, či už ho máte radi, alebo tiež ak nepatríte k jeho skalným fanúšikom.
Rýchle jedlá s tofu za pár eur
Dajte mu šancu: Rýchle jedlá s tofu za pár eur
Rýchle a lacné jedlá s tofu. Prezradíme vám aj jeden z našich najobľúbenejších trikov.
Chrumkavé tofu
Chrumkavé tofu: Verte, že takto pripravené ho budete zbožňovať
Pečené tofu má mnohoraké využitie, naozaj chrumká a chutí fantasticky.
Manuál pre milovníkov kari
Manuál pre milovníkov kari: Poradíme, ako pripraviť to tradičné i rôzne iné verzie
Dlhé roky bola predstava slovenských kuchárov o kari taká, že pridali do jedla žltú zmes korenín, v ktorej...