Pridať recept

Kuracia polievka s citrónom: Osviežujúci vývar (nielen) na leto

Kuracia polievka s citrónom: Osviežujúci vývar (nielen) na leto
Zdroj: parsons
6
porcií
225
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1 ks
menšie kurča
1 ks
petržlen
1 ks
veľká mrkva
1/4 ks
zeler
1 ks
cibuľa
bobkový list, nové korenie, soľ, mleté čierne korenie
150 g
dlhozrnná ryža
3 ks
vajce
100 ml
citrónová šťava
2 hrste
petržlenová vňať

postup

Gréckou polievkou Kotosoupa Avgolemono sme sa inšpirovali práve tu na dobruchut.sk. Prosto sme chceli vyskúšať trochu zmenu od klasického vývaru. A bola to rana do čierneho, pretože je fantastická! Dokonale osvieži v horúcich dňoch, zasýti, ale neuspí...Určite vyskúšajte.

1.

Kura vložíme do veľkého hrnca, pridáme zeleninu (celú mrkvu, petržlen, štvrtinu zeleru a celú cibuľu), koreniny (bobkový list, soľ, celé nové a čierne korenie), všetko zalejeme studenou vodou, privedieme tesne k varu, znížime plameň a necháme variť cca 3 hodiny.

 
2.

Vývar precedíme do nového hrnca, mäso oberieme od kostí a zeleninu môžeme použiť v inom jedle (ja osobne ju nemám problém zjesť len tak samotnú).

3.

Vývar opäť privedieme k varu, pridáme ryžu, zakryjeme a necháme spolu povariť cca 20 minút.

4.

Vajcia rozklepneme do misky a vyšľaháme ich spolu s čerstvou citrónovou šťavou.

5.

Keď je ryža mäkká, odoberieme žufanku horúceho vývaru a prilejeme ho k vaječnej zmesi, premiešame a vylejeme do hrnca. Povaríme zhruba 5 minút.

6.

Grécku kuraciu polievku odstavíme, primiešame do nej mäso a čerstvú petržlenovú vňať a ešte horúcu servírujeme.

TIP: skúste trochu zachrániť aj na ďalší deň, pretože aj táto kyslá polievka chutí ešte lepšie viackrát ohrievaná.

Kuracia polievka s citrónom: Osviežujúci vývar (nielen) na leto
Kuracia polievka s citrónom: Osviežujúci vývar (nielen) na leto
Zdroj: parsons
7.

Dobrú chuť!

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať