Pridať recept

Čokoládovo-malinové minitortičky

3
porcie
60
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Sušienková spodná vrstva:
80 g
kakaové sušienky
25 g
vlašské orechy
25 g
maslo
Malinová želatína:
125 g
čerstvé maliny
1/2 balíček
potravinárska želatína (10 g)
kryštálový cukor (podľa chuti)
citrónová šťava (pár kvapiek)
150 ml
voda
Čokoládový krém:
75 g
horká čokoláda
150 ml
kyslá smotana 16 %
50 g
horká a biela čokoláda (na ozdobenie)
Ešte potrebujeme:
formy na minitortičky bez dna: 3 ks

postup

Minitortičky s čokoládovým krémom a malinovou želatínou.

1.

Formy na minitortičky uložíme na plech. Pod každú položíme štvorec papiera na pečenie. Vyložíme ním aj boky, aby sa hotové tortičky dali ľahšie vybrať.

 
2.

Sušienky rozvaľkáme v mikroténovom vrecku. Pridáme roztopené vychladnuté maslo, pomleté orechy a spolu premiešame. Zmes utlačíme na dno každej formy v hrúbke cca 1 cm a necháme v chladničke vychladiť.

3.

Maliny rozvaríme vo vode s kryštálovým cukrom, citrónovou šťavou a prepasírujeme. Podľa návodu pripravíme želatínu, do zahriatej a úplne rozpustenej primiešame malinovú zmes a nalejeme do foriem na sušienkovú vrstvu. Odložíme do chladničky-najlepšie na noc, kým želatína dostatočne stuhne.

4.

Na druhý deň vo vodnom kúpeli roztopíme nalámanú čokoládu, pridáme studenú kyslú smotanu a vymiešame hladký krém. Navrstvíme do foriem na malinovú želatínu a odložíme znovu do chladničky na cca 4-5 hodín.

5.

Stuhnuté tortičky vyberieme z foriem. Opatrne zatlačíme na spodnú sušienkovú vrstvu smerom nahor, vytlačíme ich z formy von a odstránime papier na pečenie. Každú prelejeme rozpustenou horkou a posypeme strúhanou bielou čokoládou. Nakoniec ozdobíme malinou. Necháme stuhnúť (čas prípravy receptu nezahrňuje dobu chladenia a tuhnutia krému a želatíny) a môžeme podávať. Dobrú chuť!

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Oriešková torta z lieskovcov
Piškótový korpus 6x INAK
Nadýchaný piškótový korpus je základ každej dobrej torty, slávnostných rezov, chutnej rolády. Máte pocit,...
Karamelový cheesecake
Fantastický karamelový cheesecake
Tri vynikajúce vrstvy tvoria tento výborný zákusok: chrumkavý korpus z čokoládových sušienok, jemný krém...
Torta Panna cotta: Ľahučký dezert z čokoládovej a jahodovej peny
Svieža torta utkaná z peny z bielej čokolády a čerstvých jahôd.
Fondán a marcipán
Domáci marcipán a fondán: Overené recepty a postupy na ich prípravu
I keď sú dnes v móde nahé torty alebo krémové zdobené ovocím, stále si veľa ľudí potrpí na klasike. Z...
Smotanová torta s ananásom
Slávnostná ananásová torta: Táto silvestrovská pochúťka sa topí v ústach, prevalcuje aj ten najlepší cheesecake!
Chystáte silvestrovskú oslavu a hľadáte recept na slávnostnú tortu? Táto ananásová je vynikajúca a zvládne...