Pridať recept

Domáca morca-della

2
porcie
30
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1 PL
olej
250 g
bravčové mleté mäso
1 ks
cibuľa
podľa chuti
soľ, mleté čierne korenie
1 KL
údená paprika
1 KL
rasca
2 PL
paradajkový pretlak (malá konzerva)
1 konzerva
sója (400 ml)
4 dl
voda
1 KL
cukor
1 KL
kukuričný škrob (nemusí byť)
parmezán (nemusí byť)
petržlenová vňať (nemusí byť)

postup

Keď dostanete chuť na známu konzervovanú pochúťku na cestoviny a nemáte ju, môžete vyskúšať jej domácu alternatívu. Takto:

1.

Na panvici zahrejeme olej, pridáme mleté mäso, ktoré okoreníme a osolíme a opekáme, kým sa nezatiahne.

Domáca morca-della
Domáca morca-della
Zdroj: parsons
 
2.

Potom k mäsu pridáme nadrobno nasekanú cibuľu, lyžičku údenej papriky a rascu. Spolu premiešavame asi 5 minút a do panvice pridáme pretlak. Minútku povaríme.

3.

Potom prisypeme scedenú a opláchnutú sóju, prilejeme vodu a na miernom ohni varíme asi 10 minút, kým zmes trochu nezhustne.

TIP 1: ak chceme viac omáčky, nemusíme ju dlhšie prevárať, ale môžeme ju zahustiť jemným škrobom.

TIP 2: ak máte radi v morca-delle aj kúsky párkov, teraz je ten správny čas pridať ich do omáčky. U nás to nerobievame.

Domáca morca-della
Domáca morca-della
Zdroj: parsons
4.

Nakoniec domácu morca-dellu dochutíme cukrom, prípadne ešte dosolíme. 

5.

U nás do nej ešte pridávame strúhaný parmezán a nesekanú vňať pre farbu.

Domáca morca-della
Domáca morca-della
Zdroj: parsons
6.

Do horúcej omáčky primiešame al dente uvarené cestoviny – tradičné špagety sú fajn, ale v podstate akékoľvek cestoviny, ktoré máte poruke budú s touto omáčkou fantastické.

Domáca morca-della
Domáca morca-della
Zdroj: parsons
7.

Dobrú chuť!

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Michal71
2.8.2022 21:16 | |
+2 -11
Škoda parmazánu do tej s.ačky
Podobné články
Šéfkuchár Palo Sekerka
Je pre nás dôležité, aby vynikli ľudia, od ktorých máme suroviny. To, čo ide na tanier, je z 80% práve ich práca, hovorí šéfkuchár Palo Sekerka
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je šéfkuchár, Palo Sekerka a jeho partnerka Lucia Hô-Chí.
Sofia Palečková
Gastro určite nie je pre každého, ale ak sa v tom nájdete, tak potom nie je o čom, hovorí Sofia, študentka hotelovej akadémie (podcast)
Zaujíma vás, ako prebiehajú praktické maturity na hotelovej akadémii či stáž v zahraničí? Vypočujte si...
Ako uvariť hustú omáčku? Parádna, baklažánovo-paradajková omáčka
Na stredomorskej kuchyni ma vždy fascinoval spôsob akým varili, ako varili mamy a babky Talianky. Z celého srdca...
Najlepšia paradajková omáčka: Dokonale krémová a lahodná chuť! Stačí jedna surovina a inak ju už pripravovať nebudete
Najlepšia paradajková omáčka: Dokonale krémová a lahodná chuť! Stačí jedna surovina a inak ju už pripravovať nebudete
Ak raz ochutnáte túto omáčku, nebudete chcieť jesť žiadnu inú paradajkovú omáčku. A najlepšie je,...
Ako uchovať paradajky na zimu?
Ako uchovať paradajky na zimu? Inšpirujte sa týmito receptami na domáci kečup, pretlak, omáčku i šalát
Vôňa paradajok nám pripomína slnečné leto, keď sme si pochutnávali na rôznych šalátoch a pochúťkach...
Cooking Bolognese Sauce
Inšpirujte sa talianskou kuchyňou - omáčka Bolognese!
Bolonská omáčka, pasta alla Bolognese alebo bolonské ragú. Áno, stále sme pri tej istej talianskej paradajkovej...