Domáca morca-della
ingrediencie
postup
Keď dostanete chuť na známu konzervovanú pochúťku na cestoviny a nemáte ju, môžete vyskúšať jej domácu alternatívu. Takto:
Na panvici zahrejeme olej, pridáme mleté mäso, ktoré okoreníme a osolíme a opekáme, kým sa nezatiahne.
Potom k mäsu pridáme nadrobno nasekanú cibuľu, lyžičku údenej papriky a rascu. Spolu premiešavame asi 5 minút a do panvice pridáme pretlak. Minútku povaríme.
Potom prisypeme scedenú a opláchnutú sóju, prilejeme vodu a na miernom ohni varíme asi 10 minút, kým zmes trochu nezhustne.
TIP 1: ak chceme viac omáčky, nemusíme ju dlhšie prevárať, ale môžeme ju zahustiť jemným škrobom.
TIP 2: ak máte radi v morca-delle aj kúsky párkov, teraz je ten správny čas pridať ich do omáčky. U nás to nerobievame.
Nakoniec domácu morca-dellu dochutíme cukrom, prípadne ešte dosolíme.
U nás do nej ešte pridávame strúhaný parmezán a nesekanú vňať pre farbu.
Do horúcej omáčky primiešame al dente uvarené cestoviny – tradičné špagety sú fajn, ale v podstate akékoľvek cestoviny, ktoré máte poruke budú s touto omáčkou fantastické.
Dobrú chuť!
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.