Pridať recept

Tava s jahňacím mäsom, VIDEORECEPT

ingrediencie

650 g
mäso jahňacie (najlepšie stehno)
1 kg
paradajky
6 ks
paprika
1 ks
cibuľa
2 KL
mletá červená paprika
2 KL
oregano
2 KL
Isot paprika
50 g
maslo 82%
trochu
olej
soľ

postup vo videu vyššie

Výborné turecké jedlo z paprík a paradajok. Jednoduché, rýchle a fantasticky chutné. Niečo ako mäsové lečo🙂 Teraz zo sezónnej zeleniny chutí najlepšie.
1.

Mäso nakrájame na malé kocky/kúsky. Paradajky na malé kúsky, papriku na tenké malé kúsky a cibulu nadrobno. V panvici na oleji si mäso udusíme celkom do mäkka. Podla potreby ho podlejeme pri dusení aj trochou vody. Mäkké mäso necháme opiecť a pridáme k nemu pokrájanú zeleninu. Dáme ml.papriku, oregano, Isot, maslo a soľ podla chuti. Premiešame , zakryjeme a necháme variť kým nam zelenina celkom nezmäkne. Všetko sa spolu krásne uvarí a pustí fantastickú šťavu😍

 
2.

Podávame k tomu chlieb, iné pečivo, alebo aj ryža či zemiaky🙂 Výborne sa k tomu hodia chlebové placky, ktoré sú u nás k tomuto jedlu už neodmyslitelné. Recept na ňe nájdete na mojom blogu. Prajem dobrú chuť!

3.

P.s. Čo sa týka mäsa kludne sa dá použiť aj kuracie, alebo kozľacie. Množstvo mäsa je tiež na vás, kludne dajte aj 1-2kg ak chcete, bude to ovela mäsitejšie🙂 Niekto robí Tavu s väčším množstvom mäsa a niekto zasa s väčším množstvom zeleniny. Ale určite odporúčam dať najmenej tých 650g mäsa, keďže to mäso musí aj dobre to jedlo ochutiť🙂

Tava s jahňacím mäsom, VIDEORECEPT
Tava s jahňacím mäsom, VIDEORECEPT
Zdroj: Cesminaz
4.

Ďalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu: cesminazuenal.blogspot.com

Tava s jahňacím mäsom, VIDEORECEPT
Tava s jahňacím mäsom, VIDEORECEPT
Zdroj: Cesminaz
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Oplatí sa prať ryžu? Áno, ale z iného dôvodu, ako si myslíte
Oplatí sa ryžu oplachovať? Áno, ale z úplne iného dôvodu, ako si myslíte!
Odporúčania týkajúce sa oplachovania ryže pred varením sa najčastejšie uvádzajú v kulinárskom kontexte...
Čo je zdravšie: vajcia uvarené natvrdo alebo namäkko? Existuje iba jedna správna odpoveď
Čo je zdravšie: vajcia uvarené natvrdo alebo namäkko? Existuje iba jedna správna odpoveď
Vajíčka sú bohaté na bielkoviny a množstvo živín a sú aj chutné. Okrem toho sa dajú podávať na množstvo...
Viete, na čo sa používa podložka v balenom mäse?
Viete, na čo slúži podložka v balenom mäse?
Mäso balené v plastových nádobách sa najčastejšie ukladá na špeciálnu bielu podložku. Prečo ju výrobca...
Ako kontrolujete čerstvosť mäsa v obchode? Urobte tento test prstom!
Ako kontrolujete čerstvosť mäsa v obchode? Urobte tento test prstom!
Mnohí z nás sa vyhýbajú balenému mäsu a kupujú ho radšej na pultoch či v mäsiarstvach. Takto je to...
Vráťme ju späť na sviatočný stôl
Zabudnutá jahňacina. Vráťme ju späť na sviatočný stôl
Jahňacina kedysi patrila k našim tradičným a najčastejšie používaným mäsám. No potom sme ju začali trochu...
Rebríček mäsa s nízkym obsahom cholesterolu. Tušíte, ktoré má najmenej zo všetkých?
Rebríček mäsa s nízkym obsahom cholesterolu. Tušíte, ktoré má najmenej zo všetkých?
Ľudia potrebujú cholesterol na správne fungovanie. Nie je však až také ťažké prekročiť správnu hladinu,...